Antena 3 CNN Politică Exces de Putere. Victor Ponta, găsit curat de Blejnar. Informaţii noi din dosarul premierului

Exces de Putere. Victor Ponta, găsit curat de Blejnar. Informaţii noi din dosarul premierului

Exces de Putere. Victor Ponta, găsit curat de Blejnar. Informaţii noi din dosarul premierului
Sursa foto: Foto: VideoNews
05 Iun 2015   •   22:12
Oana Stancu, a prezentat, în ediţia de vineri a emisiunii Exces de putere, un fragment important din documentele DNA referitoare la Victor Ponta. 
 
Conform sursei citate, cele 17 înscrisuri de care este acuzat Victor Ponta s-au prescris încă din 2008. 
 
Ba mai mult, Sorin Blejnar a recunoscut, în urma unor controale făcute de ANAF, în 2011, că actualul premier nu poate fi acuzat de nimic ilegal.
 
Realizatorul emisiunii "Secvenţial", Adrian Ursu, a explicat că sunt foarte multe nereguli în exerciţiile de imagine ale DNA.
 
"Masa trebuie să fie bogată, prejudiciul uriaş. Cam asta este reţeta pentru operaţiunle DNA de PR. Faptul că acolo sunt înşirate 17 infracţiuni, e pusă special. La fel cum la ICA s-a specificat prejudiciul de 60 de milioane de euro, e mult PR în activitatea DNA. Până şi menţiunea aceea "copy-paste" dovedeşte multă hipstereală în activitatea DNA, ca să facă pe plac internetului, pentru că internetul conduce România, alături de tripleta ICCJ - DNA - SRI."
 
Analistul Bogdan Ficeac a adăugat că are mai multe întrebări legate de această speţă. 
 
"E un caz extrem de confuz. Indiferent de cine este vorba, fiecare beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar la un moment dat, inclusiv la televizor se fac astfel de referiri. Eu prefer termenul de presupuse infracţiuni. Deocamdată nu ştim dacă sunt sau nu sunt. În al doilea rând, nu înţeleg care este falsul. Înţeleg că este factură fiscală, semnată, încasată, în baza unor servicii juridice. De asemenea, în domeniul juridic nu se lucrează la şuruburi. Dacă ai parte de consultanţă de la un avocat foarte bun, el poate să stea cu picioarele pe birou trei luni, dar dacă a venit cu o idee foarte bună, care rezolvă o problemă majoră, omul acela îşi merită banii. Eu nu spun că aici poate nu a existat nimic, dar din ce înţeleg până acum, facturile false de fapt nu sunt false, la control nu s-a descoperit nimic şi cum poţi tu să evaluezi tu serviciile de consultanţă ale unei firme private date unei alte firme private? Care este calitatea ta procesuală când nu se plânge nimeni de vreo pagubă?"
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close