Antena 3 CNN Politică Fost consilier al lui Băsescu, numit la conducerea CA al CFR Călători

Fost consilier al lui Băsescu, numit la conducerea CA al CFR Călători

Fost consilier al lui Băsescu, numit la conducerea CA al CFR Călători
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    21 Mar 2013   •   18:29

Alexandra Gătej, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu, a fost numită la conducerea CFR Călători, de actualul ministru al Tranporturilor, Relu Fenechiu.

Fenechiu susţine că nu a făcut altceva decât să aleagă un nume dintr-o list scurtă propusă de agenţia de recrutare. Ministrul Transporturilor consideră că era mai grav dacă numea în Consiliul de Administraţie un om apropiat lui.

"Am văzut la un moment dat în CV-ul dumneaei şi această perioadă, fericită sau nefericită, nu ştiu", a răspuns ministrul.

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a anunţat joi managementul privat numit la CFR Călători, din care fac parte Valentin Dorobanţu - fostul director interimar, precum şi alte persoane care au avut funcţii de conducere la CFR, preşedintele CA fiind fostul consilier prezidenţial Alexandrina Gătej.

Noul CEO al companiei este Valentin Dorobanţu, care a ocupat până în prezent funcţii de conducere în cadrul CFR Infrastructură, AFER şi CFR Călători.

Din Consiliul de Administraţie mai fac parte Dana Galben - care a ocupat funcţii de conducere la CFR Călători, CNADNR şi CFR SA, George Micu şi Claudiu Octavian Dumitrescu - ambii având de asemenea, în trecut, poziţii de conducere la companiile din domeniul feroviar.

Preşedintele CA este Corina Alexandrina Gătej, fost CEO al Unilever South Central Europe şi fost consilier prezidenţial.

CFR Călători a înregistrat pierderi de 450 milioane lei anul trecut, a spus ministrul Fenechiu.







×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close