Antena 3 CNN Politică Guvernul a aprobat hotărârile de organizare a referendumului de suspendare a preşedintelui. Vezi deciziile luate

Guvernul a aprobat hotărârile de organizare a referendumului de suspendare a preşedintelui. Vezi deciziile luate

Guvernul a aprobat hotărârile de organizare a referendumului de suspendare a preşedintelui. Vezi deciziile luate
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    07 Iul 2012   •   09:03

Guvernul s-a reunit, sâmbătă dimineaţă, în şedinţă extraordinară pentru a adopta hotărârile de organizare a referendumului de demitere a şefului statului. 

Referendumul pentru demiterea lui Băsescu a fost stabilit pentru data de 29 iulie, în urma voturilor exprimate de către parlamentari.

UPDATE 10:12
- Victor Paul Dobre, ministrul delegat al Administraţiei Publice, a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Executivului, că au fost aprobate următoarele hotărâri:

- hotărârea pentru adoptarea programului calendaristic pentru referendumul privind demiterea preşedintelui din data de 29 iulie

-hotărârea privind stabilirea măsurilor de organizare şi desfăşurare a referendumului

- hotărârea privind aprobarea bugetului necesar pentru pregătirea şi organizarea referendumului

- hotărârea privind modelul timbrului autocolant şi condiţiile de tipărire ale acestuia

- hotărârea pentru adoptarea modelului ştampilei de vot, a modelului buletinelor de vot

- hotărârea privind durata şi condiţiile de păstrare a buletinelor de vot.

Ministrul delegat pentru Administraţie Publică, Victor Paul Dobre, a confirmat că Guvernul va cheltui o sumă estimată la acest moment de 95 milioane lei pentru organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, banii urmând să fie alocaţi din Fondul de rezervă bugetară.

Potrivit ministrului Dobre, Guvernul va organiza alegeri prezidenţiale anticipate într-un termen maxim de 90 zile de la data referendumului, dacă populaţia se va pronunţa prin vot pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Ministrul delegat al Administraţiei a declarat că cele peste 20 de milioane de buletine de vot vor fi tipărite de Monitor la referendum deoarece acestea sunt normele legale şi "nu pentru a satisface dorinţa cuiva", el precizând că buletinele vor arăta "aşa cum au fost întotdeauna".

UPDATE 10:00- Şedinţă extraordinară a Guvernului, pentru adoptarea hotărârile de organizare a referendumului de demitere a şefului statului, s-a încheiat.

Potrivit premierului Victor Ponta, Guvernul poate funcţiona acum fără blocajele care l-au ţinut în loc până în prezent şi fără să mai aibă tot timpul grija unei plângeri penale, a contestării tuturor actelor normative adoptate şi a sabotajului instituţional.

"Acum vom avea eliminate toate blocajele care ne-au ţinut în loc de când am început actul de guvernare şi cu atât mai mult trebuie să dovedim că putem să funcţionăm într-adevăr fără să avem tot timpul grija unei plângeri penale, a contestaţiilor tuturor actelor pe care le adoptăm şi a sabotajului instituţional", a spus Ponta miniştrilor în şedinţa de sâmbătă a Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat, vineri, în urma votului din Parlament.

S-au înregistrat, oficial, 256 de voturi în favoarea suspendării preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce împotriva propunerii au fost 114 voturi, iar două voturi a fost declarate nule.

Premierul Victor Ponta a făcut un apel către toate instituţiile statului să funcţioneze normal şi în perioada campaniei electorale şi a subliniat că îl sprijină pe preşedintele interimar Crin Antonescu.

Citeşte şi: Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, preia interimatul funcţiei de şef al statului

Băsescu a sesizat Curtea Constituţională. Care este motivul preşedintelui României

×
Subiecte în articol: Victor Ponta sedinta de Guvern
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close