Antena 3 CNN Politică Iliescu: Preşedintele, vinovat de "imixtiune inadmisibilă" în justiţie pe dosarele Revoluţiei

Iliescu: Preşedintele, vinovat de "imixtiune inadmisibilă" în justiţie pe dosarele Revoluţiei

Iliescu: Preşedintele, vinovat de "imixtiune inadmisibilă" în justiţie pe dosarele Revoluţiei
Sursa foto: Ion Iliescu
09 Sep 2009   •   15:57

Preşedintele Traian Băsescu se face vinovat de o "imixtiune inadmisibilă" în actul de justiţie prin medierea dintre revoluţionari şi responsabilii autorităţilor abilitate în dosarul Revoluţiei , dar şi de o postură "degradantă" vorbind cu "impostorul" Teodor Mărieş, a ieşit miercuri la rampă preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, vădit iritat de afirmaţiile prezidenţiale pe tema Revoluţiei şi mineriadelor.
"Maniera în care s-a prezentat aseară este inadmisibilă pentru raporturile sale (ale preşedintelui Traian Băsescu, n.r.) cu instituţia procuraturii şi cu justiţia română. Nu aşa, nu ăsta este tonul, nu asta este maniera în care şeful statului trebuie să se raporteze la instituţiile justiţiei române. Este o imixtiune inadmisibilă", a calificat Iliescu modul dur în care şeful statului a abordat probleme dosarelor revoluţiei şi mineriadelor la întrrunirea de la Cotroceni cu reprezentanţi si revoluţionarilor şi ai justiţiei.
Iliescu s-a declarat "neplăcut surprins" şi de faptul că preşedintele Traian Băsescu a discutat despre revoluţie şi despre revoluţionari "cu nişte impostori", el refeindu-se la mai vchiul său contestatar, Doru Mărieş, preşedintele Asociaţiei ?21 Decembrie?.
"Acest individ este un tip scandalagiu, pus pe scandal permanent. Iese şi vorbeşte în numele Revoluţiei, când nimeni dintre revoluţionari nu îi acordă acest drept. El nu are calitatea,nu are certificat de revoluţionari, este un impostor ca preşedinte ale Asociaţiei", a susţinut preşedintele de onoare al PSD.
El l-a acuzat pe Mărieş că şi-ar fi arogat ccaliatatre de revoluţionar, deşi nu s-ar fi aflat în noaptea de 21 decembrie 1989 la baricada de la Intercontinental, fiind "portar la o echipă de fotbal din Caransebeş".
"Şi el, cu impertinenţă, vorbeşte despre revoluţionari, când nu are această calitate şi este degradant pentru şeful statului să discute cu el ca fiind exponentul Revoluţiei, pentru că nu are această calitate", a mai comentat Iliescu.
În viziunea preşdintelui de onoare al PSD, prin intermediul lui Mărieş, s-ar exercita presiuni asupra procurorului-şef. "Se exercită presiuni asupra procurorului-şef al statului, folosindu-se de asemenea indivizi care nu au autoritatea morală să vorbească în numele Revoluţiei şi revoluţionarilor. Acesta este un lucru care m-a surprins neplăcut şi pentru preşedinte ar trebui să fie un element de reflecţie, să nu se mai lase antrenat în asemenea chestiuni,să verifice cu cine are de-a face şi să nu se mai afişeze cu oameni care îi degradează statutul său de şef al statului", a mai declarat Iliescu.
Nervozitatea primului preşedinte post-decembrist a fost provocată de criticile şi îndemnurile lansate de Traian Băsescu către Parchetului instanţei supreme de a concentra resurse umane suplimentare pentru a creşte viteza de rezolvare a dosarelor Revoluţiei.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Iliescu Traian Băsescu revolutie justitie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close