Antena 3 CNN Politică Iohannis ţine ţara fără ministru la Transporturi. Cât durează un mandat la acest minister şi cine deţine recordul

Iohannis ţine ţara fără ministru la Transporturi. Cât durează un mandat la acest minister şi cine deţine recordul

Iohannis ţine ţara fără ministru la Transporturi. Cât durează un mandat la acest minister şi cine deţine recordul
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Iul 2015   •   12:05

Ministerul Transporturilor nu are nici până acum un ministru în funcţie. După demisia lui Ioan Rus din fruntea instituţiei şi propunerea Guvernului pentru preluarea portofoliului de către Mihai Fifor, Klaus Iohannis nu se grăbeşte să semneze numirea acestuia. 

 
Premierul Victor Ponta l-ar fi nominalizat din spitalul în care se află în Turcia pe senatorul PSD Mihai Fifor pentru şefia Ministerului Transporturilor, unul dintre cele mai "tranzitate" cabinete în ultimii trei ani. Nu mai puţin de cinci miniştri s-au perindat pe aici din mai 2012 încoace, iar rezultatele în kilometri de autostradă sunt deplorabile.
 
Niciunul dintre cei cinci miniştri nu a rezistat mai mult de un an de zile: de la recordul negativ al lui Dan Şova de nici trei luni, la "performanţa" lui Ioan Rus de 11 luni, au mai fost: Ovidiu Silaghi (7 luni), Relu Fenechiu (8 luni) şi Ramona Mănescu (7 luni).
 
Mihai Fifor, cea mai recentă propunere pentru şefia Transporturilor, s-a remarcat până acum ca şef al celebrei Comisii parlamentare "Nana", care cerceta corectitudinea tranzacţiilor imobiliare ale preşedintelui Traian Băsescu.
 
În activitatea politică, Fifor a fost Secretar de Stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor în 2012, conduce PSD Craiova din 2010 şi în prezent este preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Energie din Senat.

Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor după ce, la o emisiune televizată, a făcut afirmaţii revoltătoare cu privire la familiile românilor plecaţi în străinătate să muncească. 

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close