Antena 3 CNN Politică Liderii coaliţiei de la guvernare au semnat un protocol de colaborare

Liderii coaliţiei de la guvernare au semnat un protocol de colaborare

Liderii coaliţiei de la guvernare au semnat un protocol de colaborare
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Mar 2011   •   14:22

Emil Boc, Kelemen Hunor, Gabriel Oprea şi Varujan Pambuccian au semnat, miercuri, la Parlament, protocolul de colaborare guvernamentală şi parlamentară.

Liderii coaliţiei guvernamentale au semnat protocolul care prevede prelungirea colaborării dintre PDL, UDMR, UNPR şi deputaţii minorităţilor naţionale.

Coaliţia reglementează prin acest protocol atât colaborarea la nivel guvernamental, cât şi pe cea de la nivel parlamentar, fiind stabilite proiectele de lege care vor fi propuse, un calendar al dezbaterii acestora, precum şi partidele care le iniţiază şi le sprijină în Parlament.

Protocolul face referire şi la posibilitatea colaborării dintre formaţiunile politice după alegerile din 2012, dar nu are un "caracter angajant".

Primul ministru a declarat, după semnarea protocolului, că această coaliţie a trecut prin momente dificile, fiind nevoită să ia măsuri nepopulare, dar "partea cea mai grea a lucrurilor a fost depăşită"

Coaliţia, susţine premierul, a salvat România de la colapsul economic, noul protocol fiind începutul unei noi etape şi asigură colaborarea pentru o creştere economică a ţării.

Emil Boc a declarat că, prin noul protocol, coaliţia îşi propune să ajungă la o creştere economică de 4 - 4,5 % în 2012.

 


Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că protocolul asigură o stabilitate politică necesară pentru o creştere economică responsabilă şi durabilă. Interesul coaliţiei este creşterea nivelului de trai, a continuat acesta.

Noul protocol urmăreşte liniile trasate de programul de guvernare adoptat în 2010 şi este adaptat perioadei 2011 - 2012, având câteva priorităţi legislative. Pentru UDMR priorităţile sunt adoptarea Legii minorităţilor naţionale şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare ale României.



Interesul UNPR pentru creşterea pensiilor, a salariilor, pentru o legislaţie corectă a muncii şi taxarea averilor mari şi foarte mari, se regăseşte în protocolul coaliţei, a declarat Gabriel Oprea.

Preşedintele executiv al UNPR a felicitat coaliţia pentru faptul că a reuşit să reziste într-o perioadă de criză economică mondială şi a luat măsurile necesare pentru stabilizarea României, chiar dacă acestea au fost nepopulare.

Oprea mulţumeşte partenerilor din coaliţie pentru că au pus interesul naţional înaintea intereselor de grup, de partid sau de imagine.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close