Antena 3 CNN Politică Lovitură de la Guvern pentru Traian Băsescu. Preşedintele, lăsat fără Vila Dante

Lovitură de la Guvern pentru Traian Băsescu. Preşedintele, lăsat fără Vila Dante

Lovitură de la Guvern pentru Traian Băsescu. Preşedintele, lăsat fără Vila Dante
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    21 Noi 2013   •   14:56

Departamentul de Stat a semnat un contract cu Guvernul român pentru închirierea Vilei Dante, iar proprietatea va fi noua reşedinţă a şefului misiunii diplomatice a SUA din Bucureşti, potrivit unor reprezentanţi ai ambasadei americane, citaţi de Mediafax.

 
Luni, Vila Dante din Bucureşti, aflată în baza de protocol, a fost trecută de Guvern din domeniul public în cel privat al statului, ceea ce permite închirierea sau vânzarea imobilului, operaţiune argumentată prin eliminarea pierderilor şi creşterea veniturilor Regiei Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS).

Schimbarea statutului juridic al Vilei Dante a fost efectuată prin ordonanţă de urgenţă.
 
Marţi, premierul Victor Ponta a declarat că Regia Patrimoniului şi Protocolului de Stat va semna, miercuri sau joi, contractul de închiriere a Vilei Dante cu o ambasadă extrem de importantă şi a unei ţări "foarte prietene" României, el adăugând că nu confirmă şi nici nu infirmă informaţiile aflate deja de jurnalişti, respectiv că este vorba de ambasada SUA.

În urmă cu o lună, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul a iniţiat negocieri cu o ambasadă pentru închirierea Vilei Dante din Bucureşti, pentru o chirie lunară calculată la peste 20.000 euro.
 
În vara anului trecut, în contextul referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, premierul Victor Ponta a susţinut că are date că Vila Dante a fost pregătită, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca viitoare locuinţă a lui Traian Băsescu la finele mandatului.
 
Informaţia a fost negată de Băsescu.
 
Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

×
Subiecte în articol: vila dante
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close