Antena 3 CNN Politică OFICIAL: Mihai Răzvan Ungureanu este noul şef al SIE, după votul din Parlament

OFICIAL: Mihai Răzvan Ungureanu este noul şef al SIE, după votul din Parlament

OFICIAL: Mihai Răzvan Ungureanu este noul şef al SIE, după votul din Parlament
30 Iun 2015   •   19:10
Plenul reunit al Parlamentului l-a votat, marţi, pe Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe.

UPDATE -
Ungureanu a declarat, la ieşirea din plen, că votul primit astăzi îl obligă.
 
"A fost acordat de o majoritate clară a legislativului, este un vot care obligă, tocmai pentru faptul că în numărul celor care s-au pronunţat pozitiv se regăsesc nu doar PNL şi UNPR şi UDMR, ci şi reprezentanţii altor formaţiuni polticie care există în Parlament astăzi. De la Grupul Popular şi Democrat, la reprezentanţii minorităţilor naţionale şi la cei neafiliaţi."

UPDATE -
După ce a obţinut votul în Parlament pentru numirea în fruntea SIE, Mihai Răzvan Ungureanu a susţinut un discus în cadrul căruia le-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis şi parlamentarilor care l-au votat.

Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că domeniul informaţiilor este unul al profesioniştilor, care nu trebuie să fie contaminat politic.

Citiţi aici cele mai importante declaraţii din Parlament ale lui Mihai Răzvan Ungureanu, noul şef al SIE.

UPDATE
: Mihai Răzvan Ungureanu a obţinut votul din Parlament pentru numirea în fruntea SIE. Oficial, Ungureanu a trecut cu 278 de voturi "pentru" şi şase voturi "împotrivă".  

Mihai Răzvan Ungureanu a depus, la scurt timp după aflarea votului, jurământul pentru această funcţie.

UPDATE
: Reporterul Antena 3 din Parlament transmite că votul pentru numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu s-a încheiat în urmă cu puţin timp.

"Din ce am numărat noi aici, au votat 282 de senatori şi deputaţi, deci s-a depăşit minimul de voturi necesar pentru cvorum. Dintre aceştia, doar doi au votat împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar aşteptăm şi rezultatul oficial."

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului s-a reunit pentru a vota nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu pentru funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE). De la ședință lipsesc parlamentarii PSD, care au anunțat că vor boicota votul, însă chiar și așa, există cvorumul necesar pentru ca ședința să fie validă.

Fostul președinte PNL Crin Antonescu a anunțat deja că va boicota la rândul său votul pentru numirea lui MRU, iar exemplul său ar putea fi urmat de mai mulți liberali. Votul este secret, pe buletine.

LIVE ȘEDINȚA ȘI ANALIZE


Citeste si: Ce a declarat Bogdan Chirieac după aflarea informaţiei că s-a întrunit cvorumul la votul pentru şefia SIE

Dimineață, Mihai-Răzvan Ungureanu nu a mai fost audiat marți, în Comisia parlamentară de control SIE, din cauza lipsei cvorumului.

 Președintele Comisiei, Mihăiță Calimente, a declarat că Ungureanu nu a fost audiat, deoarece "colegii de la PSD au refuzat să-și îndeplinească calitatea de parlamentari și să se prezinte la comisie".

"În consecință, am constatat că nu s-a întrunit cvorumul. Am alcătuit câte o adresă către Biroul permanent al Camerei Deputaților și al Senatului, pentru că este o comisie mixtă, și la ora 17,00, în plen, vom hotărî ce se întâmplă mai departe. Eu presupun că vom cere plenului, care este suveran, să ia la cunoștință că nu s-au prezentat colegii noștri, să procedeze ca atare și eu consider că se poate trece la vot, pentru că oricum acest aviz este consultativ", a afirmat Calimente.




×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close