Antena 3 CNN Politică Ponta anunţă moţiune de cenzură, dacă Guvernul decide separarea pe criterii etnice a UMF Tg. Mureş

Ponta anunţă moţiune de cenzură, dacă Guvernul decide separarea pe criterii etnice a UMF Tg. Mureş

Ponta anunţă moţiune de cenzură, dacă Guvernul decide separarea pe criterii etnice a UMF Tg. Mureş
Sursa foto: Foto: Intact.ro
de M.Z.    |    27 Mar 2012   •   12:33

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a reconfirmat marţi, la începutul Biroului Permanent Naţional al PSD, intenţia opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu, dacă acesta va adopta o hotărâre privind segregarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureş, informează Agerpres.

"Am luat şi o decizie formală reconfirmată în cadrul USL: în măsura în care Guvernul va adopta o hotărâre de guvern în sensul segregării pe criterii etnice a UMF Târgu Mureş, poziţia noastră politică va fi concretizată într-o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. O să vedem decizia pe care Guvernul o va lua astăzi (marţi - n.r.)", a declarat Victor Ponta, copreşedinte al USL.

El a reafirmat totodată că la Congresul extraordinar al PSD din 7 aprilie - când va avea loc şi reuniunea USL - vor fi anunţaţi toţi candidaţii PSD la alegerile locale.

Potrivit lui Ponta, deocamdată sunt restanţe la sectoarele 2, 4 şi 6, candidaţii pentru aceste primării urmând a fi desemnaţi în perioada următoare.

Guvernul ar putea adopta astăzi o hotărâre privind înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limbile maghiară şi engleză la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) de la Târgu Mureş, potrivit listei actelor normative care ar putea intra pe ordinea de zi a reuniunii, transmisă de Executiv.

În şedinţa de guvern din 13 martie, premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat că proiectul de HG privind UMF Târgu Mureş urma să rămână zece zile în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului Educaţiei, pentru ca apoi Executivul să decidă în privinţa documentului.

Potrivit unor surse, proiectul urmează să fie adoptat de Executiv, însă şi după acest pas funcţionarea propriu-zisă a facultăţii este condiţionată de obţinerea acreditării din partea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close