Antena 3 CNN Politică Ponta discută la Guvern cu Zgonea, Stroe şi Duşa despre cifrele pentru CC

Ponta discută la Guvern cu Zgonea, Stroe şi Duşa despre cifrele pentru CC

Ponta discută la Guvern cu Zgonea, Stroe şi Duşa despre cifrele pentru CC
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    20 Aug 2012   •   12:28

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-au întâlnit, luni, la Palatul Victoria, unde se află şi miniştrii Mircea Duşa şi Radu Stroe, urmând să discute despre datele care vor fi transmise Curţii Constituţionale, potrivit unor surse oficiale, citate de Mediafax.

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat, luni, că MAI are cifrele rezultate în urma centralizării datelor primite din teritoriu privind listele electorale permanente, fiind aşteptate şi de la Ministerul de Externe datele privind românii care locuiesc şi lucrează în străinătate.

Radu Stroe a spus că instituţia are cifrele obţinute în urma centralizării datelor primite din teritoriu, nu listele electorale permanente.

El a precizat că mai trebuie să fie centralizate cifrele de la Ministerul de Externe, cu românii care locuiesc şi lucrează în străinătate.

Premierul a spus, luni, că Guvernul are listele electorale actualizate de la Ministerul de Interne şi va trimite cifrele în cursul zilei de astăzi Curţii Constituţionale, răspunzând astfel solicitării CC.

"În cursul zilei de azi, MAI, MAE centralizează toate datele pe care le-au solicitat şi vom transmite către Curte exact ceea ce ne-a cerut Curtea, adică numărul de persoane. După ce transmitem la Curte, vom pune la dispoziţie aceste cifre. CCR decide apoi cum va stabili, ce va lua în considerare din aceste cifre", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

El a arătat că datele pe care Guvernul le va transmite Curţii sunt bazate pe documente din ţară şi din străinătate.

"Sunt cifre bazate strict pe documente, exact cum ne-a cerut Curtea. Noi vom pune la dispoziţie cifre bazate pe documente din intern şi pe cele venite din afară. În rest, Curtea va decide".

Ministrul delegat al Administraţiei, Radu Stroe, a declarat, duminică, referitor la actualizarea listelor electorale, că s-au primit toate datele din teritoriu şi că acestea sunt de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională (CC) în legătură cu referendumul din 29 iulie.

Tot duminică, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a afirmat datele sunt în curs de centralizare şi că nu îşi permite să facă aprecieri privind decizia pe care ar urma să o ia Curtea Constituţională în legătură cu referendumul.

Curtea Constituţională a solicitat Guvernului să comunice până la 21 august listele electorale permanente actualizate până la 10 iulie.

Curtea Constituţională a admis, pe 14 august, solicitarea formulată de preşedintele suspendat Traian Băsescu, de preschimbare a termenului şedinţei CC la care va fi decisă validarea sau invalidarea referendumului de demitere, pentru 21 august, motivând instabilitarea politică şi impactul asupra economiei.

Anterior, CC dăduse ca termen data de 31 august pentru ca Guvernul să trimită listele electorale permanente.






×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close