Antena 3 CNN Politică Ponta vrea să modifice în Constituţie dreptul românilor la PROPRIETATE. "Vor fi confiscate"

Ponta vrea să modifice în Constituţie dreptul românilor la PROPRIETATE. "Vor fi confiscate"

Ponta vrea să modifice în Constituţie dreptul românilor la PROPRIETATE. "Vor fi confiscate"
de O.P.    |    09 Mai 2013   •   06:14

Premierul vrea să schimbe articolul din Constituţie care le garantează românilor dreptul la proprietate. Mai exact, Victor Ponta vrea ca maşinile celor care comit infracţiuni să fie confiscate, iar acest lucru să fie stipulat chiar în legea supremă. Mai mult, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia susţin eliminarea cvorumului la referendum.

Victor Ponta vrea să schimbe în Constituţie articolul care garantează dreptul la proprietate. Premierul vrea ca bunurile provenite din infracţiuni să poată fi confiscate şi chiar e dispus să-şi pună mandatul la bătaie, pentru acest lucru.

Premierul a dat şi un exemplu: maşinile furate sau introduse în ţară prin contrabandă nu pot fi valorificate deoarece nu există o prevedere în acest sens.

Declaraţiile premierului au fost făcute la o dezbatere la care au participat şi reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia. Aceştia au venit cu o nouă sugestie pentru modificarea textului fundamental: eliminarea cvorumului la referendum.

În urmă cu aproape un an, referendumul pentru demiterea preşedintelui a fost respins din cauza prezenţei la vot de sub 50 la sută.

×
Subiecte în articol: Constitutie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close