Antena 3 CNN Politică PSD: Vizita lui Traian Băsescu în Germania a făcut un deserviciu României

PSD: Vizita lui Traian Băsescu în Germania a făcut un deserviciu României

PSD: Vizita lui Traian Băsescu în Germania a făcut un deserviciu României
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Feb 2014   •   18:04
Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, susţine că preşedintele Traian Băsescu a făcut un deserviciu României şi a acţionat contrar principiilor diplomatice mergând într-o vizită în Germania "când oficialii acestei ţări aveau pe agendă cu totul alte priorităţi".
Ivan susţine, într-un comunicat, că Traian Băsescu a acţionat contrar principiilor diplomatice efectuând o vizită în Germania într-un moment în care oficialii acestei ţări aveau pe agendă cu totul alte priorităţi - vizita ministrului de externe american, a premierului polonez Donald Tusk şi a comisarului european Laszlo Andor. 
"Preşedintele arată, ca de obicei, că nu ştie diplomaţie. Problema este că prin modul expeditiv în care a fost primit la Berlin, preşedintele Traian Băsescu riscă să facă România de râs, în primul rând, apoi şi pe el, dar asta contează mai puţin. O vizită de lucru a reprezentantului României nu se face decât atunci când agenda oficialilor din statul gazdă permite acest lucru. Or, Traian Băsescu nu a ţinut cont de acest lucru, iar presa germană vorbeşte acum despre modul în care oficiali precum Angela Merkel n-au avut timp de reprezentatul României. Din fericire, nu-l mai bagă nimeni în seamă nici în afara ţării. Acum şi primirea de la Berlin demonstrează acest lucru", susţine Cătălin Ivan.
 

×
Subiecte în articol: PSD vizita Germania Angela Merkel diplomatie
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close