Antena 3 CNN Politică Raluca Turcan: În PNL nu sunt suficient de mulţi oameni care să sancţioneze PSD, zi de zi, pentru fiecare prostie

Raluca Turcan: În PNL nu sunt suficient de mulţi oameni care să sancţioneze PSD, zi de zi, pentru fiecare prostie

Raluca Turcan: În PNL nu sunt suficient de mulţi oameni care să sancţioneze PSD, zi de zi, pentru fiecare prostie
Sursa foto: Foto: Facebook/Raluca Turcan
de S.T.    |    24 Apr 2017   •   17:26

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, că în partid nu există suficient de mulţi oameni care să sancţioneze PSD şi le-a cerut celor care care doresc să ocupe funcţii să facă acest lucru.

„Pe mine mă preocupă că în momentul de faţă PNL, aşa cum este el, cu toate că nu a scăzut în sondajele de opinie, avem în jur de 24%, nu este perceput ca o alternativă la PSD (...) pentru ca nu sunt suficient de mulţi oameni buni din PNL implicaţi în decizia politică şi în militantismul împotriva PSD şi pentru oamenii cinstiţi din această ţară. Eu cred că orice derapaj trebuie sancţionat şi, Slava Domnului, guvernul Grindeanu este unul atât de slab, încât avem muniţie în fiecare zi, dar pentru asta lideri politici trebuie să îşi asume să sancţioneze PSD. În PNL nu sunt suficient de mulţi oameni care să sancţioneze PSD zi de zi pentru fiecare prostie pe care ei o fac şi le cer colegilor dacă vor sa ocupe funcţii să sancţioneze PSD. De asemenea, le mai cer ca în perioada următoare să înţeleagă că PNL trebuie să pună în faţa oamenilor care privesc cu încredere spre PNL nişte soluţii concrete prin politici publice”, a afirmat Turcan, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Ea a precizat că întâlnirea liderilor PNL de la Cluj a fost o consultare firească înainte de Congres, afirmând ca anunţul candidaturii sale nu ţine de voinţa sa şi că dacă ar fi găsită cea mai buna variantă pentru şefia PNL liberalii responsabili ar trebuie să o ia în calcul.

„Întotdeauna înainte de un congres sunt astfel de etape în care colegii se consultă între ei, caută cel mai bun candidat, decid să îl susţină pe unul sau pe altul. Nu este nimic rău în a te consulta, cu atât mai mult cu cât aceste consultări sunt asumate în spaţiul public. Nu a fost nimic ocult. În privinţa candidaturii mele, repet, pentru candida la acest Congres trebuie să urmăreşti binele partidului. Ori binele partidului poate să apară atunci când mai mulţi oameni buni se strâng la decizie pentru a milita implicaţi şi cu profesionalism în spaţiul public pentru oameni şi nu despre ei sau pentru ei. Aşadar consider că anunţul unei candidaturi la preşedinţia partidului nu este o chestiune personală despre voinţa mea sau a altuia. Cred că dacă ar exista soluţia să fie identificată cea mai buna variantă de preşedinţie a PNL într-o anumită persoană, orice persoană responsabilă trebuie să se gândească la aceasta variantă”, a spus liderul PNL.

Ea a arătat că cei doi candidaţi anunţaţi la şefia PNL, Cătălin Predoiu şi Ludovic Orban, au foarte multe părţi bune.

„Rugămintea mea, solicitarea mea este ca toţi membri PNL care intenţionează să candideze la aceste alegeri interne să pună mai presus interesul public, interesul partidului şi după aceea interesul lor personal. Nu cred că soluţia este sa fracturezi partidul pentru a ajunge câţiva oameni pe nişte funcţii pentru a trimite eventual la nişte alegeri 100 de parlamentari fără o forţă prea mare. Cred ca prioritatea celor candidează este să se strângă într-o echipă puternică, care să dea o perspectivă oamenilor că PNL este alternativa la PSD”, a declarat Raluca Turcan.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Raluca Turcan PNL PSD
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Declarația finală de pace pentru Ucraina a fost votată de 80 de state
x close