Antena 3 CNN Politică România mai are de plătit 22 milioane de euro pentru şpaga oamenilor lui Băsescu

România mai are de plătit 22 milioane de euro pentru şpaga oamenilor lui Băsescu

România mai are de plătit 22 milioane de euro pentru şpaga oamenilor lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Apr 2015   •   14:30
Ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu, a dezvăluit, miercuri, pentru DCNews că în acest moment, în scandalul ”Microsoft”, România este încă datoare. 
 
Mai exact, România ar trebui să plătească 22 de milioane de euro. 
 
Datoria trebuie achitată până la finalul anului 2015 firmei din Elveţia care a revândut licenţele către statul român. Firma nu  mai există, dar o altă entiate, din Cipru, a preluat acest contract cu statul român şi l-a cesionat unei bănci. 
 
Unul dintre acţionarii firmei cipriote este un rus. 
 
Ministrul Sorin Grindeanu a explicat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că este vorba de un contract cu o valoare de 33 de milioane de euro 
 
"Există un contract final de buy-out, în valoare de 33 de milioane de euro. S-a plătit doar prima tranşă. Ar trebui să se încheie la finalul anului 2015, anul curent, cu două rate în acest moment neachitate, fiecare în valoare de 11 milioane de euro."
 
"Noi, ca şi minister, am cerut în instanţă suspendarea acestor plăţi, urmând ca instanţa să hotărască, pe baza noilor probe pe care noi le-am furnizat, dacă mai este sau nu necesară plata ultimelor două rate. Noi considerăm că nu, având în vedere că există un contract cu o firmă care în acest moment nu mai există. Acest contract este cesionat. Nu există între noi, ca minister, şi acea bancă o relaţie contractuală şi eu cred că această problemă, cea legată de licenţe, a dus la nişte preţuri ... am ajuns la o licenţă de peste 1.800 de dolari, ceea ce este de domeniul incredibilului."
 
Grindeanu a explicat că acest contract rămâne la latitudinea instanţei.
 
"Tocmai de aceea venim cu noi dovezi prin care arătăm că nu mai există acea firmă, cu tot ce spunem în instanţă, sperăm ca instanţa să ne dea dreptate. Eu nu aş vrea să mă pronunţ înainte. În orice caz, Microsoft, ca firmă, a fost plătită, înţeleg. O să vedem, o să fie şi ei în proces, ca martori, nu ca acuzaţi sau parte vătămată."

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close