Antena 3 CNN Politică Sever Voinescu: Tone de prostie şi nesimţire. PDL e grav divizat şi despărţirea de Băsescu este o mare greşeală

Sever Voinescu: Tone de prostie şi nesimţire. PDL e grav divizat şi despărţirea de Băsescu este o mare greşeală

Sever Voinescu: Tone de prostie şi nesimţire. PDL e grav divizat şi despărţirea de Băsescu este o mare greşeală
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Mar 2013   •   14:37

Sever Voinescu, unul dintre susţinătorii Monicăi Macovei la şefia PDL, susţine că votul în Convenţie a arătat că linia de fisură este la jumătatea partidului, ceea ce, potrivit acestuia, este foarte periculos, precizând că nu crede că Vasile Blaga are abilitatea politică de a gestiona situaţia.
   
El afirmă, pe contul de Facebook, că are amintiri urâte de la Convenţie, precizând că patidul e grav divizat.
   
"Votul în Convenţie a arătat că linia de fisură este la jumătatea partidului - ceea ce e foarte periculos. Nu cred că Blaga are abilitatea politică să gestioneze o asemenea situaţie. Răbufnirile lui din Convenţie şi de după dovedesc lipsă de inteligenţă politică - ştiam asta despre el de mult timp. Oricum, a câştigat cu o diferenţă foarte mică şi va avea imense dificultăţi să conducă acest partid. Am înregistrat şi despărţirea de Băsescu. Iarăşi, greşeală imensă", scrie Voinescu.
   
El precizează că a notat "şi tone de prostie şi nesimţire din partea unora care, altfel, se dau prinţi şi prinţese".
   
"Am notat şi tone de prostie şi nesimţire din partea unora care, altfel, se dau prinţi şi prinţese. Oportunism gros cât grăsimea pe gâtul porcului de Crăciun şi multă multă frică strigată aproape isteric. Mi-am limpezit lista de prieteni din PDL. Din acest punct de vedere, chiar m-a ajutat această Convenţie. Ştiu mai bine cine sunt cei care sunt ca mine (şi putem fi prieteni) şi cine nu. În privinţa proiectul nostru politic, am înregistrat apetitul scăzut al delegaţilor pentru reformişti. Cam 95% dintre delegaţi vor un PDL aşa cum e acum. Aşa o să-l aibă. Cu atât mai mult mulţumesc celor 200 de delegaţi care ne-au votat şi tuturor celor care ne-au primit cu prietenie în organizaţii, pe parcursul acestei campanii interne. Ei sunt oameni liberi şi ne asemănăm! Vom fi şi pe mai departe solidari. Noi suntem liniştiţi şi încrezători. Chiar dacă am fost învinşi atît de crunt, noi ştim că avem dreptate", scrie Voinescu.
   
Membrii Comisiei de numărare a voturilor la Convenţia Naţională a PDL au analizat, sâmbătă noaptea, contestaţia depusă de susţinătorii Elenei Udrea privind rezultatul votului pentru alegerea preşedintelui partidului.
   
După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.
   
Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii "România dreaptă. Politica dincolo de lozinci", Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, "Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie", a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea "Reformiştii", a Monicăi Macovei - 209.
   
Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close