Antena 3 CNN Politică Sondaj Avangarde: PSD - 40%, PNL 40%

Sondaj Avangarde: PSD - 40%, PNL 40%

Sondaj Avangarde: PSD - 40%, PNL 40%
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Dec 2015   •   19:45

Anul 2015 a fost plin de evenimente şi răsturnări în mediul politic, pe fondul unei campanii puternice a justiţiei. Instalarea unui guvern tehnocrat a părut să arate o schimbare de atitudine în România, puternic anti-politică. 

 
Totuşi, cel mai recent sondaj Avangarde, prezentat în exclusivitate în emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor, arată că principalele partide politice se bucură în continurae de încredere din partea alegătorilor. 
 
După mai multe schimbări de cifre pe parcursul anului, sfârşitul lui 2015 a adus cele două partide la egalitate - 40% susţinere, în luna noiembrie. 
 
Sociologul Marius Pieleanu a explicat că numărătoarea se încheie în luna noiembrie şi este posibil ca PSD chiar să aibă un mic avans în faţa PNL, în luna decembrie. 
 
"În prima parte a anului, în mod evident, urmare a succesului lui Klaus Iohannis, PNL a înregistrat o creştere semnificativă şi a atins cifra de 42%, cifră care este un vârf istoric. Niciodată PNL nu a avut o cifră atât de mare. Duopă aprilie 2015, ca urmare a schimbării de management la vârf, lucrurile s-au mai echilibrat şi am ajuns la o relativă egalitate. Astăzi, când vorbim, există o uşoară superioritate a PSD în faţa PNL."
 
"Dacă vă uitaţi cu atenţie, creşterea PSD, din luna mai 2015, se datorează, cred eu, şi schimbării de strategie a PSD, prin aducerea unui nou leadership. Liviu Dragnea, fiind fostul Ssecretar General al PSD, probabil că a reuşit să dea încredere acestui partid. Dacă coroborăm intenţia de vot cu capacitatea uriaşă a PSD de mobilizate în ziua votului, cred că astăzi, când vorbim, principalul partid este PSD", a explicat Pieleanu. 
 

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close