Antena 3 CNN Politică România va trimite o fregată cu 207 militari în Libia

România va trimite o fregată cu 207 militari în Libia

România va trimite o fregată cu 207 militari în Libia
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Mar 2011   •   20:40

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă de la Palatul Cotroceni, că România se va implica în impunerea condiţiilor de respectare a embargoului : "România va participa cu 205 militari la bordul fregatei Regelui Ferdinand şi doi ofiţeri de stat major".

"Pe 20 martie, a fost aprobat planul de operaţii pentru impunerea embargoului cu privire la vânzarea de armament către Libia. Azi, a fost aprobat planul de operaţii privind zona de interdicţie aeriană. Tot azi, în jurul orei 16,00, Consiliul Nord-Atlantic a aprobat Directiva de execuţie pentru impunerea embargoului împotriva Libiei, în baza Rezoluţiei 1970 a Consiliului de securitate"

Şeful statului a adăugat că intervenţia din exterior a celorlalte state este strict pentru protejarea populaţiei, fără vreun interes pentru resursele petroliere alea Libiei, de care beneficiază deja.

„Nu au nevoie de un război pentru a primi ceea ce au deja. Intervenţia este pentru a proteja populaţia de un lider politic care îşi omoară propria populaţie”

 


De asemenea, Traian Băsescu a anunţat că
CSAT a hotărât, în şedinţa de marţi, suplimentarea cu 67 de jandarmi a participării la accelerarea procesului de tranziţie în Afganistan.

Potrivit şefului statului, aceşti 67 de jandarmi vor avea misiunea de a participa la instruirea forţelor de ordine publică în Afganistan.

Preşedintele a precizat că toate costurile acestor operaţiuni vor trebui aprobate în următoarea şedinţă de Guvern.


×
Subiecte în articol: Traian Băsescu CSAT
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close