Antena 3 CNN Politică Tudor Chiuariu s-a AUTOSUSPENDAT din PNL

Tudor Chiuariu s-a AUTOSUSPENDAT din PNL

Tudor Chiuariu s-a AUTOSUSPENDAT din PNL
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    13 Ian 2015   •   12:44
Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, s-a autosuspendat, marţi, din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea acuzaţiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale.

Tudor Chiuariu avea două săptămâni la dispoziţie să se autosuspende din PNL, altfel ar fi fost exclus din partid.
 
Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu, este acuzat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. El urma să primească 2,5 milioane de euro drept şpagă, pentru că ar fi intervenit ca retrocedarea de 43.000 de hecatre de pădure să aibă loc. Chiuariu ar fi cerut banii de la Paltin Sturdza şi Viorel Hrebenciuc pentru a interveni pe lângă prefectul de Bacău. În acelaşi dosar mai sunt acuzaţi şi Viorel Hrebenciuc şi fiul său, Andrei Hrebenciuc. 
 
"Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea situaţiei legate de acuzaţiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzaţii nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva PNL, partidul în care am intrat acum 18 ani şi de care se leagă întreaga mea activitate politică", a spus Chiuariu, într-un comunicat de presă remis marţi.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică. 
 
De asemenea, într-un alt dosar, "Poşta Română", fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu a primit trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ.
 

×
Subiecte în articol: Tudor Chiuariu suspendare
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close