Antena 3 CNN Politică Un deputat PSD riscă să fie suspendat pentru că a votat la două mâini. Mîrza recunoaşte că a încălcat Regulamentul, dar propunerea a fost întoarsă la Comisia Juridică

Un deputat PSD riscă să fie suspendat pentru că a votat la două mâini. Mîrza recunoaşte că a încălcat Regulamentul, dar propunerea a fost întoarsă la Comisia Juridică

Un deputat PSD riscă să fie suspendat pentru că a votat la două mâini. Mîrza recunoaşte că a încălcat Regulamentul, dar propunerea a fost întoarsă la Comisia Juridică
Sursa foto: Foto: mediafax.ro
de M.Z.    |    08 Apr 2013   •   16:10
Update 16.07 - Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, luni, să reîntoarcă la Comisia juridică pentru o săptămână raportul care propunea sancţionarea deputatului PSD Gavril Mârza pe motiv că a votat la două mâini la o şedinţă de plen, a anunţat liderul grupului PDL Marian Neacşu.

Neacşu a precizat, după şedinţa Camerei, că această decizie a fost luată din două considerente, unul fiind că există prevederi contradictorii în legea Statutului parlamentarilor şi în regulamentul Camerei, iar altul este legat de decizie Curţii Constituţionale, care interzice sancţionarea cu întreruperea mandatului.

El a adăugat că Legea statutului deputaţilor şi senatorilor prevede că sesizarea în cazul votului multiplu trebuie să aparţină membrilor Parlamentului şi nu unui for extern, cum este IPP în acest caz.

Update 14.10
- Deputatul PSD de Suceava Gavril Mîrza a declarat, luni, că îşi asumă răspunderea pentru faptul că a votat şi în numele deputatului Eugen Bejinariu, spunând că a încălcat Regulamentul şi că va primi sancţiunea ce va fi stabilită în acest caz.

"Am încălcat Regulamentul. Îmi asum răspunderea şi primesc sancţiunea ce va fi stabilită", a spus deputatul sucevean, potrivit Mediafax.

El a recunoscut că nu este o situaţie plăcută. "E o postură destul de delicată", a adăugat deputatul PSD.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor se va pronunţa luni cu privire la raportul Comisiei juridice prin care se propune sancţionarea deputatului PSD Gavril Mîrza, surprins că a votat în numele colegului său Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot a acestuia.

IPP a informat conducerea Camerei cu privire la faptul că în şedinţa de plen din 20 februarie deputatul Gavril Mîrza a fost surprins pe camera de luat vederi în timp ce vota în numele unui coleg parlamentar, respectiv Eugen Bejinariu, folosind cartela de vot electronică a acestuia.

Membrii Comisiei Juridice au hotărât cu unanimitate de voturi să propună Biroului Permanent al Camerei sancţionarea deputatului Gavril Mîrza în temeiul prevederilor articolului 215, alineat 1, litera e) din Regulamentul Camerei Deputaţilor.

Potrivit regulamentului, Biroul Permanent propune, în astfel de cazuri, sancţionarea parlamentarului, iar plenul decide prin vot. Biroul Permanent poate propune suspendarea de la lucrările plenului între 1 şi 15 zile.
____________________________________________________

Premieră în istoria Parlamentului. Un deputat ar putea fi suspendat timp de două săptămâni de la lucrările Camerei, pentru că a votat la două mâini.

Este vorba despre parlamentarul Gavril Mîrza, de la PSD, care a fost surprins de camerele de filmat în urmă cu două luni în timă ce vota şi pentru Eugen Bejinariu.



Suspendarea deputatului social-democrat este în acest moment o propunere a Comisiei juridice, care urmesză să fie votată şi atunci se va stabili exact dacă politicianul va fi sau nu suspendat.









×
Subiecte în articol: suspendare
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close