Antena 3 CNN Politică UPDATE. SCANDAL în Senat, pentru modificarea codului penal

UPDATE. SCANDAL în Senat, pentru modificarea codului penal

UPDATE. SCANDAL în Senat, pentru modificarea codului penal
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mai 2015   •   16:00
UPDATE: S-a creat un adevărat scandal pentru modificarea codului penal. În Senat, propunerea ca încătuşarea reţinuţilor să se facă doar în anumite condiţii, a fost amânată din lipsă de cvorum. 
 
Pe de altă parte, DNA contestă propunerile de modificare a codului penal şi a codului de procedură penală. 
 
Procurorii susţin că schimbările vor scădea eficienţa actului de justiţie. În prezent există în dezbatere mai multe propuneri de modificare a codului penal, care prevăd ca arestările şi condamnările să se facă numai dacă din probe rezultă indicii temeinice că respectiva persoana a comis o faptă prevăzută de legea penala şi NU suspiciuni rezonabile.

---

Parlamentarii penali vor putea fi arestaţi mai greu. Un nou amendament la Codul de Procedură Penală a fost aprobat astăzi de senatorii jurişti. 
 
Acesta prevede că măsura reţinerii şi arestării poate fi dispusă în cazul unui ales dacă din probe rezultă "indicii temeinice" că respectiva persoană a comis o faptă prevăzută de legea penala şi nu "suspiciuni rezonabile".


Reporterul Antena 3, Iosif Buble, a explicat modificarea. 
 
"A fost un amendament depus la Codul Penal, în Comisia Juridică a Senatului, la diferenţă de un vot. Cei de la putere şi-au impus punctul de vedere. Astfel, s-a schimbat sistemul. Până acum, era vorba de în baza cărora se putea cere un mandat de la judcător, de arestare, de reţinere, de încuviinţare a urmăririi penale. În acest moment, senatorii jurişti au arătat că trebuie înlocuit dubiul din cu , astfel încât viaţa unui om să nu mai atârne de suspiciuni, ci de informaţii temeinic verificate."
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close