Antena 3 CNN Politică USL: Avizul Curţii Constituţionale este unul POZITIV

USL: Avizul Curţii Constituţionale este unul POZITIV

USL: Avizul Curţii Constituţionale este unul POZITIV
Sursa foto: Foto: Antena3
06 Iul 2012   •   15:28

USL susţine că avizul Curţii Constituţionale pe cererea de suspendare a preşedintelui confirmă acuzaţiile PSD şi PNL privind încălcarea Constituţiei de către Traian Băsescu.
   
"Spre deosebire de situaţia din 2007, Curtea nu a menţionat că avizul ar fi pozitiv sau negativ, dar, aşa cum se vede din conţinutul lui, în patru puncte Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv pentru continuarea procedurii şi pentru suspendarea preşedintelui României", a declarat senatorul PSD Dan Şova.
   
La rândul său, deputatul PNL Mihai Voicu a susţinut că încălcările constatate de Curtea Constituţională "sunt absolut de domeniul evidenţei".
    "Faptul că se lasă la latitudinea Parlamentului decizia finală arată faptul că este o dezbatere în egală măsură politică şi juridică. Faptul că fiecare parlamentar va lua fără îndoială în considerare şi avizul Curţii arată importanţa Parlamentului în această decizie şi aşa se va şi întâmpla. Sunt chestiuni pe care le vom lua în considerare şi în campania electorală pentru referendum. Ne bucurăm că, fie şi cu titlu consultativ, Curtea a constatat nişte lucruri pe care le-am subliniat şi noi, şi dumneavoastră în toţi aceşti ani", a adăugat Voicu.
   
Dan Şova a mai spus că, "în pofida propagandei complet nedrepte, astăzi Curtea Constituţională a răsturnat orice fel de discuţie despre o acţiune abuzivă sau despre loviturile de stat pe care le visau domnul Blaga sau doamna Macovei".
   
Întrebaţi de ce Curtea nu precizează explicit caracterul avizului, pozitiv sau negativ, Şova şi Voicu au răspuns că nu era necesar ca instituţia să dea dreptate USL în toate punctele, unul singur fiind suficient.
 
De cealaltă parte, liderul democrat liberal Vasile Blaga, a declarat după prezentarea avizului că "potrivit hotărârii CCR, preşedintele nu a încălcat Constituţia".



×
Subiecte în articol: liderii USL suspendarea presedintelui
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close