Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Mi-au scris discursul domnul Verestoy şi domnul Hrebenciuc

Victor Ponta: Mi-au scris discursul domnul Verestoy şi domnul Hrebenciuc

Victor Ponta: Mi-au scris discursul domnul Verestoy şi domnul Hrebenciuc
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mai 2013   •   13:01
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a glumit sâmbătă la Congresul UDMR că discursul său a fost scris de Verestoy Attila şi Viorel Hrebenciuc, punctând, însă, că are un mare respect pentru steagul secuiesc. 
 
'Domnul Antonescu se gândea că o să vorbesc în limba maghiară, însă vorbesc în limba română. Sper că traducerea mă va ajuta. Pe mine m-a ajutat când a vorbit domnul primar Raduly (Robert Raduly, primarul din Miercurea Ciuc - n.r.), se întrerupea la momentele importante şi am înţeles doar o parte din discurs. Vreau să îmi cer scuze pentru întârziere, nu am fost chiar de la începutul manifestării dvs. Chiar dacă o să spun că întârzierea mi se datorează, presa română va spune că e din cauza lui Crin Antonescu. De asemenea, vreau să vă explic, domnule primar, despre steag. Am un foarte mare respect faţă de acest steag deoarece membri ai comunităţii dvs mi-au povestit istoria acestui steag - în urmă cu peste 400 de ani secuii aliaţi cu Mihai Viteazul pentru libertate au purtat acest steag şi cred că trebuie respectat. Nu am vrut să fie, ca să nu se creadă că e steagul PNL', a glumit Ponta, în debutul discursului la Congresul UDMR, conform Agerpres.
 
Pe pupitrul de la care se susţin discursurile la Congresul UDMR este aşezat steagul secuiesc.
 
Ponta a mai glumit, în discursul său, cu referire la steagul secuiesc.
 
'Ceea ce am învăţat, însă, de la liderii istorici, atât ai PSD-ului, cât şi ai UDMR-ului, doi dintre ei sunt prezenţi aici, de altfel, mi-au scris discursul dl Verestoy şi cu dl Hrebenciuc, ca să nu fiu nici prea favorabil. Am învăţat că întotdeauna ceri respect dacă oferi respect! Şi, inclusiv când vorbim despre simboluri atât de importante, sunt gata să oferim tot respectul, pe care şi dvs îl acordaţi; şi cred că acest gen de relaţie ne poate ajuta să trecem peste orice fel de lucru care ne desparte', a conchis Victor Ponta.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close