Antena 3 CNN Politică Zeci de milionari chemaţi la Fisc pentru verificări

Zeci de milionari chemaţi la Fisc pentru verificări

Zeci de milionari chemaţi la Fisc pentru verificări
Sursa foto: Foto: smhos.org
02 Aug 2015   •   10:11

Zeci de milionari din Bucureşti şi din ţară au fost chemaţi la Fisc cu documente justificative. Specialiştii au suspiciuni legate de modul în care fac afaceri. Pentru unii dintre ei au fost deja emise avize de verificare fiscală. Cercetările se desfăşoară cu dificultate, recunosc cei de la ANAF, pentru că sumele sunt foarte mari. De cele mai multe ori, au de-a face cu o încrengătură de firme şi banii se mută dintr-un cont în altul. 

 
ANAF a cercetat 30 de persoane, din care i-a selectat pe cei 11 milioanri avuţi în vizor în prezent. În cazul celor investigați au fost identificate situații de risc, adică diferenţe semnificative între veniturile estimate pe baza verificărilor şi veniturile declarate ale acestora. Pentru aceste situaţii, au fost emise avize de verificare fiscală.
 
Fiscul a solicitat informaţii privind veniturile din ţară şi străinătate, dar a recurs şi la verificare extinsă analizând informaţii solicitate terţilor - rulajele conturilor bancare, informaţii de la institutiile care getioneaza registre de evidenta a imobilelor si bunurilor mobile , date de la oficiile registrului comertului, organe fiscale teritoriale. 
 
În total, Fiscul va efectua cercetări asupra unui grup de 400 de români cu averi mari. Numele acestora sunt protejate de secretul fiscal. De regulă e vorba de persoane care apar şi în topurile celor mai bogaţi români.
 
Pentru a identifica veniturile reale, Fiscul a luat în calcul atât conturile bancare, cât și proprietăți deținute de aceștia, colaborând cu instituții care gestionează registre de evidenţă a imobilelor şi bunurilor mobile (terenuri, clădiri, autovehicule, nave sau aeronave). La aceste informații s-au adăugat cele de la Registrul Comerţului, privind firmele deținute de cei care au fost subiectul investigațiilor.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close