Antena 3 CNN Politică Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, într-un pliant electoral

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, într-un pliant electoral

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, într-un pliant electoral
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    14 Noi 2012   •   14:16

Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun, apare pe un pliant electoral alături de candidatul USL în colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor din Galaţi, liberalul George Scarlat, în fotografie fiind mai mulţi preoţi, informează Mediafax.

Pe lângă această fotografie, pliantul conţine mesajele electorale "Votăm George Scarlat - Deputat" şi "Învingem împreună".

Contracandidaţii lui Scarlat din colegiul 3 pentru Camera Deputaţilor şi-au anunţat intenţia de a sesiza Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Galaţi în legătură cu acest material electoral în care apare reprezentantul Bisericii.

Preşedintele BEJ Galaţi, Doru Benescu, a declarat că până în acest moment nu a fost depusă nici o sesizare în acest caz.

Preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre, a evitat să comenteze, spunând că este vorba despre alegeri uninominale şi că fiecare candidat îşi organizează singur campania.

George Scarlat are 34 de ani şi este fiul unui om de afaceri din judeţul Galaţi care deţine unul dintre cele mai cunoscute hanuri din zonă şi care din 1990 este vicepreşedintele filialei PNL din comuna gălăţeană Lieşti.

Sfântul Sinod a interzis clericilor să facă politică, după reexaminarea, în luna mai 2012, a hotărârii din 2004. Abaterile de la această hotărâre vor fi judecate în Consistoriile eparhiale.

Acesta nu este singurul caz în care un preot se implică în politică. Recent, un preot paroh din Hunedoara a demisionat din funcţia pe care o avea la parohiile Luncoiu de Sus şi Podele, pentru a candida din partea PRM în Colegiul de deputaţi Brad-Valea Mureşului.







×
Subiecte în articol: preoti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close