Antena 3 CNN Actualitate ASF vrea să găsească o soluţie acceptabilă la tarifele RCA pentru tineri până la sfârşitul lui februarie

ASF vrea să găsească o soluţie acceptabilă la tarifele RCA pentru tineri până la sfârşitul lui februarie

ASF vrea să găsească o soluţie acceptabilă la tarifele RCA pentru tineri până la sfârşitul lui februarie
Sursa foto: Foto: waysto.com.au
12 Ian 2015   •   22:04

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează, în prezent, modul în care societăţile de asigurare stabilesc tarifele asigurărilor de răspundere civilă auto (RCA) pentru tineri şi vrea să găsească până la sfârşitul lunii februarie o soluţie acceptabilă, scrie Agerpres.

"Autoritatea de Supraveghere Financiară desfăşoară, în prezent, un proces de analiză a modului în care sunt stabilite, de către societăţile de asigurare, tarifele RCA pentru segmentul tinerilor. Dorim ca, până la sfârşitul lunii februarie să identificăm, prin dialogul iniţiat deja din luna decembrie a anului trecut cu asigurătorii, o soluţie acceptabilă pentru această categorie. Aceştia au modalităţi diferite de a calcula tarifele, conform propriilor standarde, vrem însă să acţionăm — prin instrumentele pe care le avem la îndemână — în direcţia eliminării diferenţierilor excesive', se arată într-un răspuns al ASF, la solicitarea Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunţat că sprijină iniţiativa ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov, de a cere ASF reanalizarea sistemului RCA pentru a veni în sprijinul tinerilor.

"Preţurile actuale sunt excesive pentru puterea financiară de care dispun aceştia, ţinând cont că mulţi dintre ei sunt studenţi sau la început de carieră. O maşină nu ar trebui să fie considerată un lux pe care doar unii să şi-l permită", a scris duminică premierul pe Facebook.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Bogdan Vâlcov, a solicitat şi el conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară să reanalizeze şi să regândească sistemul RCA (asigurarea de răspundere civilă auto — n.r.) în privinţa tinerilor sub 25 de ani, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice.

 

×
Subiecte în articol: ASF polite RCA
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close