Antena 3 CNN Actualitate Băsescu jigneşte o jurnalistă Antena 3

Băsescu jigneşte o jurnalistă Antena 3

Băsescu jigneşte o jurnalistă Antena 3
20 Mai 2007   •   17:11

Preşedintele României a smuls telefonul unui reporter al postului Antena 3, care-l filma în timp ce acesta era la cumpărături, sâmbătă după-amiază, după care a spus despre jurnalista respectivă că este "o ţigancă împuţită". Alături de soţia sa, preşedintele se afla într-un hypermarket, urmărit de presă. Pentru că în magazin nu sunt permise camerele de luat vederi, operatorii au rămas afară, iar preşedintele a fost urmărit înăuntru de Andreea Pană, de la Antena 3.

La ieşirea din magazin, Andreea Pană şi-a reluat filmarea, în timp ce restul operatorilor se pregăteau să pornească şi ei camerele. Preşedintele a remarcat-o însă pe colega nostră şi i-a smuls telefonul din mână, băgându-l în buzunar. Deşi reporterul l-a cerut înapoi, preşedintele a refuzat să i-l înapoieze şi a plecat cu el. În cursul serii de sâmbătă, aparatul a fost totuşi înapoiat unei echipe Antena 3, la sediul de campanie al lui Traian Băsescu. A treia înregistrare, cea care surprindea momentul "confiscării" aparatului, fusese ştearsă.

Antena 3 a reuşit să recupereze însă fişierul din memoria telefonului. Aparatul a continuat să înregistreze şi după ce preşedintele l-a băgat în buzunar. Preşedintele României poate fi auzit spunând despre reporterul Antena 3 că este "o ţigancă împuţită".

UPDATE 1: Preşedintele a fost invitat la audieri în Colegiul Director al Consiliului pentru Combaterea Discriminării şi are două zile la dispoziţie pentru a găsi o explicaţie referitoare la injuriile aduse jurnalistei de la Antena 3. Traian Băsescu a încălcat normele decenţei şi pe cele privind egalitatea de şanse. Aşa susţin membrii Consiliului Naţional.

UPDATE 2: Preşedintele suspendat Traian Băsescu "o roagă pe doamna Andreea Pană să accepte scuzele sale sincere pentru situaţia creată" şi regretă că o expresie nepotrivită, folosită într-o convorbire privată, a devenit publică provocînd un "nemeritat prejudiciu moral" acesteia, informează Valeriu Turcan, conform Mediafax. Iată comunicatul integral: "Preşedintele Traian Băsescu regretă că o expresie nepotrivită, folosită într-o convorbire privată, desfăşurată în autoturismul pe care îl conducea, a devenit publică, provocînd un nemeritat prejudiciu moral dnei Andreea Pană, reporter la postul de televiziune Antena 1. În acest context, preşedintele o roagă pe dna Andreea Pană să accepte scuzele sale sincere pentru situaţia creată. Formula menţionată, utilizată sub imperiul unei stări de maximă presiune publică şi mediatică, nu reprezintă în nici un caz atitudinea preşedintelui Traian Băsescu faţă de comunitatea rromă din ţara noastră, căreia îi respectă identitatea şi îi apreciază aportul la viaţa democratică a societăţii româneşti".

UPDATE 3: Aproximativ 20 de membri ai Asociaţiei Romani Criss au manifestat luni în faţa Palatului Cotroceni, îmbrăcaţi cu tricouri pe care scria 'Ţigan împuţit' înarmaţi cu săpun şi şampon. Aceştia au dorit să protesteze contra preşedintelui Băsescu care a folosit apelativul 'ţigancă împuţită' la adresa unui reporter al Antenei 3.

Puteţi descărca cele trei înregistrări needitate de pe telefonul reporterului Antena 3, cât şi imaginile luate imediat după accident de către cameramanii care-l aşteptau pe preşedinte în faţa magazinului.

UPDATE 4: ?Nu-mi place când sunt jignit gratuit. Şi uneori izbucnesc, sau când se intră în intimitatea vieţii mele, ca de exemplu, să profiţi de o discuţie pe care o ai cu soţia în maşină, după care, ca pe vremea Securităţii, să fii judecat pentru ce ai gândit nepublic sau pentru o apreciere nepublică?, şi-a explicat răbufnirea Traian Băsescu luni după amiază. Întrebat dacă îi place să fie lăudat, preşedintele a răspuns printr-o întrebare: ?Puteţi să-mi spuneţi când sunt eu lăudat, că eu nu ştiu??. Traian Băsescu a ţinut să sublinieze că nu spune să nu fie criticat, ştiind faptul că oamenii politici sunt în atenţia publică şi ?sunt criticaţi? în funcţie de acţiunile lor.

BĂSESCU DESPRE O JURNALISTĂ: ŢIGANCĂ ÎMPUŢITĂ {v}basescu1.avi{/v} (1) - {v}basescu3.avi{/v} (2) - {v}basescu2.avi{/v} (3) - {v}basescu_4.avi{/v} (4)

Observator & Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close