Antena 3 CNN Actualitate Consătenii Elenei Udrea beau apă infestată cu nitraţi şi nitriţi

Consătenii Elenei Udrea beau apă infestată cu nitraţi şi nitriţi

Consătenii Elenei Udrea beau apă infestată cu nitraţi şi nitriţi
Sursa foto: Foto: logosfera.ro
07 Mar 2011   •   17:36
Localnicii din comuna natală a miniştrilor Udrea şi Predoiu îşi riscă zilnic sănătatea din cauza apei din fântâni. În Costeşti, judeţul Buzău, au rămas doar 4 surse de apă potabilă.

Peste jum
ătate dintre comunele judeţului se alimentează cu apă infestată cu nitraţi şi nitriţi. Anul trecut au fost înregistrate 6 cazuri de intoxicare, dintre care două la nou-născuţi.

Analizele f
ăcute de Direcţia de sănătate publică au demonstrat că, în apă, conţinutul în nitriţi a fost depăşit chiar şi de 10 ori. Anul trecut, doi bebeluşi s-au intoxicat din cauza apei.

Medicii îi sfătuiesc pe localnici să nu consume apa din fântâni, să bea apă plată, dar sunt conştienţi de faptul că majoritatea nu pot urma sfatul lor.

Primarul a depus la ministerul Dezvoltării Regionale, condus de consăteanca Elena Udrea, un proiect în valoare de 4 milioane de lei care prevede alimentarea cu apă potabilă şi o reţea de canalizare în două din cele şase sate ale comunei. Până acum, nu a primit niciun răspuns.

Până la aprobarea proiectului de alimentare cu apă, localnicii comunei cu doi miniştri vor continua să bea apă de la puţinele fântâni care mai au apă potabilă.

  
 


×
Subiecte în articol: Elena Udrea Costesti apa potabila
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close