Antena 3 CNN Actualitate DEZVĂLUIRI din dosarul lui Blejnar. Cum negocia Alina Bica funcţiile din ANAF direct cu şeful instituţiei. Ascultă interceptările

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Blejnar. Cum negocia Alina Bica funcţiile din ANAF direct cu şeful instituţiei. Ascultă interceptările

DEZVĂLUIRI din dosarul lui Blejnar. Cum negocia Alina Bica funcţiile din ANAF direct cu şeful instituţiei. Ascultă interceptările
Sursa foto: Foto: Agerpres
06 Sep 2012   •   14:21

Fostul secretar de stat în ministerul Justiţiei, Alina Bica, negocia funcţiile de conducere din ANAF direct cu şeful instituţiei, Sorin Blejnar. Acest lucru reiese dintr-o interceptare telefonică aflată în dosarul în care Blejnar va fi judecat pentru susţinerea unui grup infracţional organizat.

În urmã cu doi ani, fostul secretar de stat Alina Bica încerca promovarea unei cunoştinţe într-o funcţie de conducere în cadrul structurii centrale a ANAF. Persoana cu pricina lucra la Braşov, judeţ din care provine şi Bica.

ALINA BICA: Domnu' de la resurse umane a spus aşa, a întrebat-o cu ce se ocupă, ce-a facut, alea, alea şi la un moment dat i-a zis că are această funcţie vacantă şi că ar fi foarte potrivită. Da' dacă nu vrei să fie, nu mă deranjează.

SORIN BLEJNAR: Nu, e ok, eu chiar o luam…

ALINA BICA: De birou! De birou! E un loc foarte bunuţ!

SORIN BLEJNAR: E un loc bun, da.

SORINBLEJNAR: Bun, ea e şef de birou la contestaţii la Braşov.

ALINA BICA:
Si e şef de birou şi aici.

SORIN BLEJNAR: Si e şef de birou la birou' central de asistenţă contribuabil.

ALINA BICA: Da puiule!

După un alt schimb de impresii legate de poziţia pe care urma să o ocupe cunoştinţa Alinei Bica , cei doi încep să glumească pe seama muncii la stat.

SORIN BLEJNAR: Auzi, când o să mă retrag din sistem, o s-o dau afară şi-o să mă duc în locul ăla!

ALINA BICA: De ce? E foarte bun locul?

SORIN BLEJNAR: Birou de asistenţă contribuabil? Tu ce vorbeşti?

ALINA BICA: Deci habar n-am ce înseamnă!

SORIN BLEJNAR: Foarte bine, foarte bine! E un program lejer, e un program de discuţi prin adresă cu contribuabilii, îi îndrumi pe ăia din ţară despre ce e vorba.

ALINA BICA:
E o frecţie?

SORIN BLEJNAR: Nu e o frecţie, e un loc frumos.

Ancheta procurorilor DIICOT Braşov a început în urmă cu mai bine de doi ani. Deşi existau indicii încă de atunci cu privire la implicarea lui Blejnar în protejarea evazioniştilor abia anul acesta fostul şef Anaf a fost chemat la audieri . După ce a plecat de la ministerul justiţiei, Alina Bica a fost transferată la DIICOT central. Acolo este, culmea,  consilier al şefului DIICOT, Codruţ Olaru.







×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar Alina Bica ANAF interceptari
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close