Antena 3 CNN Actualitate Decizie definitivă: Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat din închisoare

Decizie definitivă: Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat din închisoare

Decizie definitivă: Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc, eliberat din închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iul 2015   •   18:51

Tribunalul București a decis vineri eliberarea condiționată din închisoare a fostului director al CFR Mihai Necolaiciuc, informează Agerpres. Necolaiciuc avea de executat 4 ani și 6 luni închisoare, într-un dosar în care a fost acuzat de deturnare de fonduri. Decizia este definitivă.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a admis astfel contestaţia lui Mihai Necolaiciuc la decizia Judecătoriei Sectorului 5, care, în 5 iunie, a respins ca neîntemeiată cererea de eliberare condiţionată a acestuia.

Comisia de specialitate de la Penitenciarul Rahova solicitase Judecătoriei Sectorului 5 liberarea condiţionată a lui Mihai Necolaiciuc, arătând că acesta întruneşte condiţiile necesare.

Necolaiciuc a primit, pe 17 octombrie anul trecut, pedeapsa de patru ani şi şase luni de închisoare, din care s-a scăzut perioada în care a stat în arest (17 iunie 2009 - 18 octombrie 2011), el mai având de executat, după condamnare, doi ani şi două luni de detenţie.

El a mai cerut eliberarea condiţionată, la 11 zile după condamnare, însă solicitarea i-a fost atunci respinsă.
   
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe Mihai Necolaiciuc la patru ani şi şase luni de închisoare pentru utilizare în alte scopuri a creditelor garantate din fonduri publice sau care urmează să fie rambursate din fonduri publice. De asemenea, judecătorii i-au interzis lui Necolaiciuc unele drepturi civile, pentru o durată de cinci ani.

×
Subiecte în articol: Mihai Necolaiciuc
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close