Antena 3 CNN Actualitate Directorul FBI, vizită în România. James Comey: Criminalitatea cibernetică este o prioritate pentru FBI

Directorul FBI, vizită în România. James Comey: Criminalitatea cibernetică este o prioritate pentru FBI

Directorul FBI, vizită în România. James Comey: Criminalitatea cibernetică este o prioritate pentru FBI
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Mar 2015   •   17:42

Directorul FBI James Comey a fost azi în vizită la Bucureşti. A avut întâlniri cu preşedintele Iohannis, cu premierul Ponta, cu proaspătul director SRI, Eduard Hellvig şi cu ministrul de Interne, Gabriel Oprea.

Şeful FBI a ţinut să sublinieze că securitatea cibernetică este o prioritate pentru FBI şi că speră să fie o prioritate şi pentru SRI.

"Criminalitatea cibernetică este prioritatea zero pentru FBI. Ştiu că este la fel şi pentru SRI. Cei care comit infracţiuni pe internet pot afecta întreaga lume, pentru că întreaga noastră activitate este legată de mediul online. Internetul este locul unde copiii noştri se joacă, este mediul în care facem tranzacţii bancare, unde sunt stocate datele despre starea noastră de sănătate, unde se găsesc informaţii de securitate naţională. (...) Este foarte important să diminuăm distanţele între forţele noastre, pentru a ne proteja ţările. Împreună cu partenerii din România lucrăm la a aduce în faţa justiţiei infractori cibernetici extrem de periculoşi, vinovaţi pentru fraudarea a mii de utilizatori din întreaga lume", a spus şeful FBI.

Comey a subliniat importanţa colaborării dintre România şi SUA în lupta împotriva terorismului şi infracţionalităţii, precizând că până în prezent 32 de ofiţeri români au absolvit Academia Naţională a Biroului.

Totodată, el a spus că, luna aceasta, FBI pregăteşte doi ofiţeri români în contracararea de activităţi teroriste.

"Începând din 2013, FBI oferă cursuri de specializare partenerilor de aici în managementul situaţilor de criză. Luna aceasta, FBI antrenează 2 ofiţeri SRI în domeniul combaterii terorismului. Ofiţeri din întreaga lume, inclusiv din România, s-au reunit la Academia FBI din Quantico, Virginia, pentru a se antrena. Din 1995 încoace, 32 de ofiţeri români au absolvit Academia FBI", a mai spus James Comey, directorul FBI.

×
Subiecte în articol: FBI James Comey
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close