Antena 3 CNN Actualitate În Timişoara, sute de avocaţi nu-şi plătesc contribuţiile la CAS. Datoria se ridică la peste jumătate de milion de euro

În Timişoara, sute de avocaţi nu-şi plătesc contribuţiile la CAS. Datoria se ridică la peste jumătate de milion de euro

În Timişoara, sute de avocaţi nu-şi plătesc contribuţiile la CAS. Datoria se ridică la peste jumătate de milion de euro
de O.P.    |    28 Mar 2013   •   05:52

Un avocat din Timişoara a câştigat în instanţă dreptul de a nu plăti asigurări de sănătate. Bărbatul nu mai plătise CAS-UL de ani buni, pe motiv că în tot acest timp nu a beneficiat de serviciile casei de sănătate.

În Timişoara există sute de avocaţi care sunt la un pas să fie executaţi silit pentru că trebuie să plătească la CAS, în total, peste o jumătate de milion de euro.

Florin Kovacs a fost somat de FISC să plătească datoria de 80.000 de lei, pe care a acumulat-o prin neplata CAS-ului. Avocatul a dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate şi a câstigat dreptul să nu mai achite niciun leu din datorie, iar toate creanţele să fie şterse.

Bărbatul spune că este asigurat la spitale private şi spune că îl costă mai puţin decât ar plăti la stat, unde oricum trebuie să cumpere singur cele necesare tratamentului.

Avocatul acuză felul în care Casa de Asigurări a acţionat şi îi încurajează pe cei care sunt somaţi să plătească să apeleze la instanţă.

În  judeţul Timiş există peste 30.000 de persoane care nu şi-au plătit asigurările de sănătate.




×
Subiecte în articol: fisc datorii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close