Antena 3 CNN Actualitate Incendiu puternic în Vaslui. 8,4 hectare de pădure de foioase şi conifere, cuprinse de flăcări

Incendiu puternic în Vaslui. 8,4 hectare de pădure de foioase şi conifere, cuprinse de flăcări

Incendiu puternic în Vaslui. 8,4 hectare de pădure de foioase şi conifere, cuprinse de flăcări
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Iul 2012   •   14:29
UPDATE 15:45 - Pompierii vasluieni au reuşit să lichideze incendiul izbucnit, vineri la prânz, în zona de sud a judeţului Vaslui, în total fiind afectate 8,4 hectare de pădure.
   
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul a fost stins după aproape trei ore, în operaţiunea de stingere fiind implicate zeci de forţe, atât pompieri, cât şi voluntari din cadrul Serviciului Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă Bârlad şi Ocolul Silvic din zonă.
   
În urma evaluărilor, pompierii au constatat că au fost afectate de incendiu 8,4 hectare de pădure de salcâm, plop şi pin, precum şi vegetaţie uscată.


Un incendiu puternic de pădure a izbucnit, vineri la prânz, în sudul judeţului Vaslui, informează Mediafax. Potrivit primelor estimări ale pompierilor sunt cuprinse de flăcări aproximativ patru hectare de conifere şi foioase.
   
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, incendiul se manifestă în zona Lacului Regie, situat la ieşirea din municipiul Bârlad spre localitatea Griviţa, fiind cuprinse de flăcări atât pădurea, cât şi vegetaţia uscată din zona respectivă.
   
Mai multe echipaje de pompieri şi angajaţi ai Direcţiei Silvice Vaslui s-au mobilizat în zonă încercând să localizeze şi să stingă incendiul.
   
"La locul intervenţiei au fost deplasate două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, un camion şi o motopompă, precum şi 25 de pompieri. Totodată, suntem ajutaţi de 20 de angajaţi ai Ocolului Silvic din zonă, fiind făcute eforturi pentru a limita propagarea incendiului astfel încât pagubele să fie cât mai mici posibile", a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.
   
Pompierii vasluieni nu cunosc, deocamdată, cauzele izbucnirii acestui incendiu, urmând să fie stabilite după stingerea flăcărilor.
   

×
Subiecte în articol: incendiu pompieri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close