Antena 3 CNN Actualitate Ionuţ Budişteanu, invenţii uimitoare. Tânărul şi-a prezentat proiectele la salonul de inventică pentru tineri

Ionuţ Budişteanu, invenţii uimitoare. Tânărul şi-a prezentat proiectele la salonul de inventică pentru tineri

Ionuţ Budişteanu, invenţii uimitoare. Tânărul şi-a prezentat proiectele la salonul de inventică pentru tineri
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    21 Noi 2014   •   09:36

După ce a câştigat două medalii la salonul de Inventică de la Bruxelles, Ionuţ Budişteanu continuă să uimească. Şi-a prezentat câteva proiecte la salonul de inventică pentru tineri, de la târgul Gaudeamus. 

 
Cea mai recentă lucrare e un robot industrial cu care ar putea fabrica chiar şi telefoane mobile.
 
După succesul de la Bruxelles, unde a câştigat două medalii pentru dispozitivul inventat de el, Ionuţ Budişteanu a vrut să-şi prezinte proiectele şi în Bucureşti. 
 
La salonul de inventică pentru tineret, de la Romexpo, tânărul a adus şi aparatul premiat la Bruxelles, proiectat să depisteze hoţii care încearcă să fure un bancomat.
 
Acelaşi aparat, conectat la camerele de supraveghere, recunoaşte când cineva poartă o cagulă şi dă alarma.
 
Cel mai recent proiect al lui Ionuţ e un robot industrial,  care ar putea produce singur componentele electronice ale unui telefon mobil, spre exemplu.
 
Ionuţ Budişteanu a renunţat la bursa de 40.000 de dolari primită anul trecut, pentru a studia în SUA. În schimb, a ales sa urmeze Facultatea de matematică şi informatică din Bucureşti.  

×
Subiecte în articol: ionut budisteanu
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close