Antena 3 CNN Actualitate Jaful din pădurile noastre, investigat de americani

Jaful din pădurile noastre, investigat de americani

Jaful din pădurile noastre, investigat de americani
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    28 Apr 2015   •   22:27

Agenţia Internaţională pentru Mediu, EIA, a prezentat astăzi în faţa parlamentarilor raportul său privind exploatarea pădurilor din România de către firma austriacă Schweighofer-Holzindustrie.

Este vorba mai exact despre o filmare cu camera ascunsă, care demonstrează că cel mai mare procesator de masă lemnoasă este nu numai dispus să cumpere lemn tăiat ilegal, dar oferă chiar şi bonusuri pentru acest lucru. 

 
Reprezentanţii companiei austrice nu doar că acceptă tăierile ilegale de pădure, dar oferă şi bonusuri pentru depăşirea cantităţii livrate, adică pentru încălcarea legii. 
 
Pe 23 martie, preşedintele României, Klaus Iohannis, a retrimis noul Cod silvic înapoi în Parlament pentru amendamente şi dezbateri.

La scurt timp, a fost dată publicităţii scrisoarea trimisă de şeful Schweighofer către prim-ministrul României, prin care cere schimbarea Codului silvic, în caz contrar ameninţând cu efecte negative asupra comerţului general dintre Austria şi România.

Un al doilea document de la Ambasada Austriei la Bucureşti prezintă îndemnul către Guvernul României de a se întâlni cu Schweighofer pentru a ajunge la o înţelegere în legătură cu noul Cod silvic. Elementul din lege care face obiectul dezbaterilor este limita de 30% impusă oricărei companii în procesarea unei specii sau sortiment din România.
 
Holzindustrie Schweighofer este o companie austriacă al cărei obiect de activitate este procesarea lemnului de răşinoase în produse semifinite in principal pentru export, în Uniunea Europeană, Japonia şi America de Nord. 

Citiţi şi Camera ascunsă. Radarul pădurilor, care trebuie să oprească defrişările, PĂCĂLIT de hoţi
 

×
Subiecte în articol: paduri defrisari Klaus Iohannis
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close