Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, întâlnire cu o delegaţie a Congresului SUA: România oferă oportunităţi pentru investiţiile străine

Klaus Iohannis, întâlnire cu o delegaţie a Congresului SUA: România oferă oportunităţi pentru investiţiile străine

Klaus Iohannis, întâlnire cu o delegaţie a Congresului SUA: România oferă oportunităţi pentru investiţiile străine
27 Mar 2015   •   16:53

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, vineri, la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Congresului SUA. În cadrul întâlnirii, Iohannis a precizat că România oferă oportunităţi pentru investiţiile străine şi că procesul de eradicare a corupţiei reprezintă un pas important în atragerea investitorilor.

Delegaţia Congresului Statelor Unite ale Americii a fost condusă de Mac Thornberry, preşedintele Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor.

Conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întâlnirii au fost abordate teme de interes comun legate de parteneriatul strategic politico-militar şi de securitate între România şi SUA, colaborarea în cadrul NATO şi participarea României la amplasarea, la Deveselu, a sistemului de apărare antibalistic, precum şi situaţia tensionată din Ucraina.

Delegaţia Congresului SUA a avut, vineri, o întâlnire şi cu ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, în cadrul discuţiilor fiind abordate teme referitoare la situaţia de securitate din Ucraina, la cooperarea bilaterală în cadrul facilităţii antirachetă de la Deveselu, precum şi la angajamentul României în teatrul de operaţii din Afganistan.

Ministrul Mircea Duşa şi congresmenii americani au mai discutat despre stadiul implementării măsurilor de asigurare în context bilateral şi NATO,  exerciţiile comune desfăşurate în cadrul Operaţiei "Atlantic Resolve" şi Planul de acţiune privind creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close