Antena 3 CNN Actualitate Lista ofiţerilor numiţi la "strict secret" de Oprea, în opoziţie cu Statutul cadrelor militare. Vezi de ce

Lista ofiţerilor numiţi la "strict secret" de Oprea, în opoziţie cu Statutul cadrelor militare. Vezi de ce

Lista ofiţerilor numiţi la "strict secret" de Oprea, în opoziţie cu Statutul cadrelor militare. Vezi de ce
Sursa foto: Foto: antena3.ro
22 Iun 2012   •   23:11

Victor Ciutacu a dezvăluit în ediţia de vineri seară a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3 că, potrivit Statutului cadrelor militareprin ordin al ministrului Apărării Naţionale se pot acorda doar grade ofiţerilor în activitate, iar cel care acordă grade ofiţerilor în rezervă este doar şeful Statului Major General. Drept urmare, gradele care au fost acordate unor cadre în rezervă de către fostul ministru al Apărării Gabriel Oprea nu respectă legea.

În cadrul unei ediţii „Sinteza Zilei”,  Mihai Gâdea a prezentat o listă care conţine nume sonore din anturajul PDL avansate în diferite grade în Armată de fostul ministru al Apărării Naţionale Gabriel Oprea.

Lista conţine nume de politicieni, foşti miniştri, primari, preşedinţi, jurnalişti, având ca apartenenţă politică PDL.

În urma dezvăluirilor de la Antena 3, la ordinul ministrului Apărării Cornel Dobriţoiu, o comisie MApN a fost instituită pentru a verifica modul de înaintare în grad, în perioada 2010-2012, a cadrelor militare în rezervă.

Surse guvernamentale au declarat că vor fi supuse verificării 2700 de persoane.




VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "VORBE GRELE" DE LA ANTENA 3.


×
Subiecte în articol: victor ciutacu Vorbe Grele
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close