Antena 3 CNN Actualitate Liviu Voinea: Pensiile majorate cu 4%, din februarie, la care se adaugă diferenţa pentru ianuarie

Liviu Voinea: Pensiile majorate cu 4%, din februarie, la care se adaugă diferenţa pentru ianuarie

Liviu Voinea: Pensiile majorate cu 4%, din februarie, la care se adaugă diferenţa pentru ianuarie
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Ian 2013   •   18:00

Ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea, a vorbit în ediţia de luni seară e emisiunii "100 de minute", de la Antena 3, despre majorarea pensiilor cu 4%, măsură implementată deja pentru toate cele 12 luni ale anului 2013.

"Este vorba despre aproximativ 500 de milioane de euro, o cheltuială suplimentară pe parcursul întregului an. Aceşti bani sunt bugetaţi la o creştere de 4% a pensiilor", a declarat Liviu Voinea la Antena 3.

Ministrul a explicat că pensionarii îşi vor primi pensiile majorate începând cu luna februarie, când vor primi şi diferenţa pentru luna ianuarie.

"Îşi primesc banii în februarie. Tot atunci primesc şi diferenţa pentru luna ianuarie, pentru că în toate cele 12 luni ale anului 2013 pensiile sunt mărite cu 4%", a adăugat ministrul delegat pentru buget.

Legea pensiilor are o mulţime de neclarităţi. Una din ele este că indexarea se face cu rata inflaţiei plus jumătate din creşterea salariului realizat. Ori acest realizat îl dă INS, în luna septembrie a anului următor. (...) De aceea trebuie modificată Legea pensiilor, în sensul înlocuirii cuvântului "realizat" cu "preliminat", a declarat Liviu Voinea, explicând astfel motivul pentru ca pensionarii nu şi-au primit luna aceasta pensiile majorate.




×
Subiecte în articol: Liviu Voinea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close