Antena 3 CNN Actualitate Maidanezii au făcut prăpăd: Peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti, în primele patru luni ale anului

Maidanezii au făcut prăpăd: Peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti, în primele patru luni ale anului

Maidanezii au făcut prăpăd: Peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti, în primele patru luni ale anului
Sursa foto: Foto: iasiplus.ro
de S.T.    |    02 Sep 2013   •   15:12

Peste 1.100 de persoane au fost muşcate de câini în Bucureşti, în primele patru luni ale anului, cele mai multe cazuri fiind în Sectorul 6 iar cele mai puţine în Sectorul 1, a declarat Răzvan Băncescu, cordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, din ianuarie şi până la începutul lunii mai au reclamat că au fost atacate de câini fără stăpân 1.929 de persoane, dintre care 1.123 au fost muşcate, în timp ce la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" au ajuns peste 4.000 de copii şi adulţi, în aceeaşi perioadă.

Un copil a fost UCIS DE CÂINI, în apropierea Parcului Tei din Capitală

Cele mai multe cazuri înregistrate la ASPA sunt în Sectorul 6, unde 483 de persoane au fost muşcate de câini, iar cele mai puţine în Sectorul 1, respectiv 32 de persoane.

În Sectorul 4, în primele patru luni ale anului au fost înregistrate 219 persoane muşcate de câini fără stăpân, în Sectorul 3 - 164 de persoane, în Sectorul 2 - 137, iar în Sectorul 5 au fost 92 de persoane.

"Este o legătură evidentă între zonele în care trăiesc cei mai mulţi câini fără stăpân şi cele în care sunt înregistrate persoanele care au suferit de pe urma acestor animale. Şi este evident faptul că zonele în care a fost înregistrat un număr mai mare de persoane muşcate de câinii fără stăpân se suprapun cu locurile unde am identificat haitele", a mai spus Răzvan Băncescu, potrivit Mediafax.

Datele ASPA privind persoanele muşcate de câini în Capitală se corelează cu harta privind incidentele cu câinii fără stăpân, în care Drumul Taberei este cartierul cu cele mai multe sesizări privind incidente legate de aceste animale, toate cele şase sectoare din Capitală având însă zone cu probleme legate de animalele agresive.

×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close