Antena 3 CNN Actualitate Marcel Opriş, îmbogăţit la şefia STS. Milioane de euro din banii instituţiei au fost viraţi în conturile amicilor săi

Marcel Opriş, îmbogăţit la şefia STS. Milioane de euro din banii instituţiei au fost viraţi în conturile amicilor săi

Marcel Opriş, îmbogăţit la şefia STS. Milioane de euro din banii instituţiei au fost viraţi în conturile amicilor săi
de M.T.    |    24 Ian 2014   •   09:35

Şeful STS, Marcel Opriş, a cărui demitere a fost cerută de premier, ţine cu dinţii de funcţie.

Şi nu e de mirare. Sub domnia lui Marcel Opriş, milioane de euro din bugetul Serviciului au fost virate în conturile prietenilor săi de familie, iar el a adunat o avere impresionantă.

Culmea, în 2012, a declarat că a donat-o, tot prietenilor de familie. Cu toate acestea, în acte, Marcel Opriş figurează în continuare ca proprietar.

Marcel Opriş conduce de nouă ani Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. A fost numit de Traian Basescu în 2005. Pe atunci era sărac lipit. În declaraţia de avere de la acea vreme figura un singur apartament, şi acela aflat în proprietatea soţiei sale, Camelia Opriş.

De la an la an, conturile directorului STS au început să crească, deşi salariul nu depăşea 11.500 lei pe lună. Chiar dacă ar fi pus toţi banii de-o parte, tot nu se explică averea pe care a acumulat-o începând de la data numirii sale în funcţie.

În 2007, Marcel Opriş cumpăra împreună cu trei asociaţi nu mai puţin de 16 ha de păşune. Un an mai târziu, revine în localitatea argeşeană Podul Dâmboviţei şi, împreună cu aceiaşi trei asociaţi, cumpără 42 de ha de pădure.

Pe lângă păduri şi păşuni, Marcel Opriş şi-a mai achiziţionat şi un teren intravilan de 450 de metri pătraţi, lângă Bucureşti, în Bragadiru, şi o casă de vacanţă la malul mării, în Eforie. Cu toate aceste achiziţii a reuşit să pună şi bani la saltea. A strâns în conturi aproape 100.000 de euro.

În 2012, din declaraţia de avere au dispărut terenurile şi pădurea. Directorul STS susţine că le-a donat  unei anume Ana Vintilă. Cu toate astea, în actele de la registrul agricol al comunei Podul Dâmboviţei figurează în continuare ca proprietar.

Misterioasa Ana Vintilă este asociată cu cel mai bun prieten al directorului STS, Dumitru Octavian Nicolau, patronul firmei Quality Business SRL, ale cărui afaceri au explodat odată ce Opriş a fost numit director la STS.

De la instalarea lui Opriş în fruntea Serviciului, firma Quality Business SRL a obţinut nu mai puţin de 59 de contracte cu STS.

Soţia lui Dumitru Octavian Nicolau, Iuliana Nicolau, este cea mai bună prietenă a soţiei lui Marcel Opriş. Mai mult decît atât, Camelia Opriş a fost, până în 2012, salariat la una din firmele familiei Nicolau, OMNIVISION CONSULTANŢĂ SRL. O firmă de apartament, care nu desfăşoară vreo activitate.

Tot firma prietenului lui Marcel Opriş a furnizat către ROMATSA sistemul de căutare şi salvare în caz de accidente aeoranutice. Quality Bussines SRL a obţinut, prin încredinţare directă, 2 milioane de euro pentru sistemul care nu a funcţionat pentru salvarea pilotului Iovan şi a studentei Aura Ion.

Amicul şefului STS, Nicolau, şi-a ridicat un palat în Bragadiru, tot acolo unde şi Opriş îşi cumpărase un teren.  Marcel Opriş nu vedea nimic neobişnuit în toată această încrengătură de interese şi bani.

„Îl cu­nosc, cum să nu! Îl cunoaşte multă lu­me la STS pe domnul Nicolau. Iuliana este soţia lui şi este prietena soţiei mele. Nu ţin eu evidenţa licitaţiei­ lor şi nici nu le desfăşor eu, deci nu am nicio legătură cu aceste contrac­te", spunea Opriş acum aproape trei ani, în Jurnalul Naţional.

Este singura declaraţie a sa pe această temă. Deşi reporterii Antena 3 au încercat să îl contacteze în mai multe rânduri, Opriş nu a fost de găsit.

La fel de tăcut este şi purtătorul de cuvânt al serviciului, care de la începutul scandalului legat de eşuarea localizării avionului prăbuşit a refuzat orice dialog cu Antena 3.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close