Antena 3 CNN Actualitate Miting cu îmbrânceli la Constanţa: Pensionarii militari au protestat faţă de reducerea pensiilor

Miting cu îmbrânceli la Constanţa: Pensionarii militari au protestat faţă de reducerea pensiilor

Miting cu îmbrânceli la Constanţa: Pensionarii militari au protestat faţă de reducerea pensiilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Ian 2011   •   10:40

Pensionarii militari au anunţat un protest în Capitală pentru 24 ianuarie, de Ziua Unirii. La Constanţa, însă, oamenii au ieşit  de luni în stradă, nemulţumiţi că, după recalculare, le-au fost reduse pensiile. Protestul nu a fost unul lipsit de incidente.

La scurt timp de la începerea protestului din Constanţa, jandarmii au fost nevoiţi să imobilizeze o persoană care încerca să rupă cordonul forţelor de ordine. Participanţii la manifestaţie susţin că bărbatul nu este unul dintre pensionarii care protestează, ci un reprezentant al PDL care încearcă să agite spiritele.

Manifestaţia s-a încheiat în jurul orei 11:30, când o delegaţie a protestatarilor a intrat în sediul Prefecturii, la discuţii cu reprezentanţii judeţului. La protest au participat circa 400 de cadre în rezervă din MApN, MAI, SRI şi SPP.

 


Reprezentanţii sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi retragere, anunţă că vor protesta în Ziua Marii Unirii în faţa celor mai importante instituţii ale ţării. Ei vor să îşi exprime nemulţumirile în faţa Palatului Victoria, SRI, MapN şi la Palatul Cotroceni.

În septembrie 2010, Gabriel Oprea susţinea că nimeni nu se va atinge de pensiile militare mai mici de 3.000 de lei. Ministrul Apărării promitea chiar, cu mai puţin de patru luni în urmă, că pensionarii militari se vor bucura de venituri mai mari. Cu toate acestea, peste 5.000 de pensionari militari au primit pensii mai mici după recalculare.

×
Subiecte în articol: jandarmi protest
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close