Antena 3 CNN Actualitate DNA, contracte cu partenerii de afaceri ai lui Niro

DNA, contracte cu partenerii de afaceri ai lui Niro

DNA, contracte cu partenerii de afaceri ai lui Niro
Sursa foto: Foto: www.enquiryagent.co.uk
de M.Z.    |    06 Mai 2015   •   08:16

Noi legături de afaceri ies la iveală între inculpaţii din dosarul Microsoft. Jurnalul Naţional prezintă în exclusivitate afacerea prin care DNA a cumpărat aparatură de filaj de la un fost part­ener de afaceri al administra­torului firmelor lui Nicolae Dumitru, zis „Niro". 

 
Tranzacţia, în valoare de peste 400.000 de lei, a avut loc anul trecut, cu o săptămână înainte de încarcerarea lui Dorin Cocoş, „Niro", Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, mai scriu jurnaliştii. 
 
Direcţia Naţională Anticorupţie a cumpărat în octombrie 2014 aparatură de înregistrare în valoare de aproape 436.000 de lei. Banii au fost plătiţi pentru microfoane, staţii radio şi echipamente audio-video. 
 
Jurnalul Naţional scrie că aparatura au fost livrată de un fost partener de afaceri al generalului SRI Gheorghe Dan, adică cel care a fost angajat în funcţii de conducere la filrmele lui Nicolae Dumitru, zis "Niro", până în anul 2011.
 
Este vorba de Andrei Tupan, administator al firmei SC Andytech Concept SRL, firmă care a câştigat mai multe contracte cu cu DNA. Tupan a încasat în 2012 330.000 de lei pentru livrarea unor alte echipamente tehnice specifice activităţilor de filaj, interceptare şi urmărire.
 
Legăturile dintre Andrei Tupan şi Gheorghe Dan sunt însă mult mai vechi. Cei doi au mai deţinut o firmă până în 2008. Ulterior, acţiunile lui Andrei Tupan au fost preluate de mama acestuia, mai scrie Jurnalul Naţional. 
 
 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close