Antena 3 CNN Actualitate Peste 4.800 de dosare, pe masa procurorilor DNA. Oana Stancu: Ce se petrece în momentul acesta cu DNA este extrem de vizibil în dosarul retrocedărilor

Peste 4.800 de dosare, pe masa procurorilor DNA. Oana Stancu: Ce se petrece în momentul acesta cu DNA este extrem de vizibil în dosarul retrocedărilor

Peste 4.800 de dosare, pe masa procurorilor DNA. Oana Stancu: Ce se petrece în momentul acesta cu DNA este extrem de vizibil în dosarul retrocedărilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Ian 2015   •   10:31

Lupta cu corupţia continuă să rămână una dintre priorităţile guvernamentale. DNA a primit pe anul acesta un buget majorat, aşa cum ceruse. Să ne amintim însă că, în 2014, mai ales în a doua parte a anului, DNA şi-a intesificat activitatea, mai ales în perioada campaniei electorale.

Dosare ţinute la sertar, în care faptele se săvârşiseră cu câţiva ani în urma, au răbufnit în perioada alegerilor. Una peste alta, DNA mai are o ţintă importanta, alături de ANAF: recuperararea prejudiciior din dosarele cu hotărâri în instanţă. Banii astfel strânşi ar putea echivala cu o treime din bugetul Ministerului Sănătăţii. O spune chiar şefa DNA, Laura Codruta Kovesi. 

Procurorul şef al DNA anunţa în luna noiembrie că instituţia pe care o conduce va continua ritmul anchetelor desfăşurate de procurorii anticorupţie şi a admis că sunt în lucru cauze care vizează persoane cu funcţii înalte.

"Cred că este ritmul pe care Direcţia Naţională Anticorupţie cam de un an şi jumătate l-a impus. Este în fiecare zi câte o acţiune care se derulează la nivelul structurilor teritoriale sau la nivel central. Sunt foarte multe dosare în lucru. Pot să vă spun că sunt peste 4.800 de dosare pe care le lucrăm în acest moment, deci cu siguranţă Direcţia Naţională Anticorupţie va continua în acelaşi ritm. 4.800 de dosare în care lucrează aproximativ 90 de procurori", spunea Laura Codruţa Kovesi, în 20 noiembrie.

Kovesi s-a arătat îngrijorată de eventuale modificări legislative în privinţa competenţelor şi organizării DNA. A cerut însă un buget mai mare cu două milioane de euro pentru anul acesta şi se gândeşte să crească şi numărul de procurori.

Şefa DNA a mai spus că bugetul instituţiei este asigurat pentru următorii 10 ani. Instituţia a pus anul trecut sechestre care se ridică la 140 de milioane de euro. 30 de milioane de euro ar trebui să intre în bugetul statului, dacă ANAF ar confisca banii de la cei condamnaţi definitiv.

"Ce se petrece în momentul acesta cu DNA este extrem de vizibil în dosarul retrocedărilor. Se joacă o negociere extrem de strânsă, din punctul meu de vedere, lucru vizibil prin implicarea şi neimplicarea Elenei Udrea în dosarul Alina Bica-Gheorghe Stelian-Dorin Cocoş", a comentat Oana Stancu, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Oana Stancu a subliniat situaţia paradoxală în care se află liderul PMP, care apare în documentele DNA, alături de Dorin Cocoş, la luarea şi darea de mită, însă nu are nici o calitate, în niciun dosar.




×
Subiecte în articol: DNA News Magazine Andreea Stroe
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close