Antena 3 CNN Actualitate Poliţiştii vasluieni se vor lansa în urmăriri pe... biciclete. Şeful IPJ Vaslui: „Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină“

Poliţiştii vasluieni se vor lansa în urmăriri pe... biciclete. Şeful IPJ Vaslui: „Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină“

Poliţiştii vasluieni se vor lansa în urmăriri pe... biciclete. Şeful IPJ Vaslui: „Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină“
Sursa foto: Foto: Mediafax
31 Aug 2012   •   23:27

Poliţiştii vasluieni vor folosi din nou bicicletele din dotare odată cu reînfiinţarea posturilor comunale de la 1 septembrie, a anunţat, vineri, conducerea Poliţiei Judeţene Vaslui, informează Mediafax. Folosirea bicicletelor de către oamenii legii din Vaslui vine ca urmare a faptului că numărul autospecialelor de intervenţie este prea mic comparativ cu nevoile poliţiştilor.
   
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, cele 81 de posturi comunale ce vor funcţiona, de sâmbătă, odată cu reorganizarea Poliţiei Rurale, vor trebui să împartă un număr de 55 de autospeciale de intervenţie.
   
Practic, aşa după cum a anunţat conducerea IPJ Vaslui, vor fi foarte multe situaţii în care va fi repartizată o maşină la două posturi de poliţie. Însă, pentru a trece peste această mare problemă a deplasării agenţilor în satele componente, şefii Poliţiei vasluiene le recomandă acestora să dea jos bicicletele din podul posturilor de poliţie şi apoi să le folosească.
   
"Odată cu reînfiinţarea posturilor comunale, vor fi predate pe proces-verbal şi acele biciclete care ne-au fost repartizate cu ani în urmă. Noi sperăm să le folosească poliţiştii odată ce le vor prelua. Dar comoditatea este un al factor care ne caracterizează. Prea ne-am învăţat cu fundul în maşină", a declarat, vineri, inspectorul-şef al IPJ Vaslui, Mihai Carp.
   
Judeţul Vaslui a primit în anul 2005, prin repartiţie de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, un număr de 81 biciclete pentru tot atâtea posturi comunale existente la acea vreme.
   
Poliţiştii vasluieni nu le-au folosit prea mult, motivând că drumurile din mediul rural sunt degradate, ceea ce face aproape imposibilă circulaţia cu bicicletele.


×
Subiecte în articol: biciclete politisti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close