Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Mulţumesc Regelui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru integritatea ţării

Ponta: Mulţumesc Regelui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru integritatea ţării

Ponta: Mulţumesc Regelui Mihai pentru ceea ce a făcut pentru integritatea ţării
de M.T.    |    25 Oct 2014   •   13:20

Premierul Victor Ponta a participat, sâmbătă, la Carei, la ceremoniile organizate cu ocazia Zilei Armatei Române şi a amintit de faptul că 25 octombrie este şi ziua Regelui Mihai, căruia i-a mulţumit pentru ceea ce a făcut pentru integritatea ţării.

„Este o zi cu semnificaţie specială şi vreau, în numele Guvernului României, pentru că azi, 25 octombrie, este ziua de naştere a Majestăţii sale, Regele Mihai, să-i urez «La mulţi ani!», sănătate şi să-i mulţumesc pentru ceea ce a făcut pentru integritatea şi identitatea noastră naţională”, a spus Ponta.

„În urmă cu 70 de ani, aici, printr-un sacrificiu extrem de greu, Armata Română a îndreptat ceea ce oameni politici, în mod nedrept, au adus ca suferinţă României prin Dictatul de la Viena atunci când Transilvania, parte a Ţării Româneşti, a României, a poporului român, a fost îndepărtată de la trupul ţării şi cred că este momentul în care să mulţumim Armatei Române şi să ne angajăm că niciodată asemenea tragedii nu vor mai fi permise în ţara noastră şi împotriva poporului român”, a mai precizat Ponta.

De asemenea, premierul a subliniat că Armata şi Biserica au fost cele care, în vremuri de restrişte, au menţinut identitatea şi unitatea naţională.

„Vreau să spun că, într-adevăr, Armata, Biserica, Casa Regală ne-au sprijinit în momente dificile şi noi, noile generaţii, avem obligaţia să ducem aceste valori mai departe. În numele Guvernului, cred însă că trebuie să anunţăm şi să sprijinim Armata Română nu doar mulţumindu-le şi apreciindu-le activitatea nu din ultimii 10 sau 20 de ani, ci încă de la Războiul de Independenţă, dar avem şi obligaţia să asigurăm condiţiile de care Armata Română are nevoie pentru a-şi îndeplini cu succes toate misiunile”, a declarat Victor Ponta.

Premierul a precizat că, după o perioadă dificilă în care resursele financiare alocate Armatei Române au fost „la un nivel absolut insuficient”, în ultimii doi ani a crescut bugetul Ministerului Apărării.

Premierul Victor Ponta a participat la manifestările de Ziua Armatei alături de mai mulţi miniţtri. La ceremonii a luat parte şi preşedintele Traian Băsescu.

Sâmbătă se împlinesc 70 de ani de la momentul din 25 octombrie 1944, de la Carei, care a reprezentat ultima victorie a Armatei Române în lupta cu trupele ungaro-germane.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Regele Mihai I Ziua Armatei
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close