Antena 3 CNN Actualitate Ponta: Vreau să facem rapid o evaluare pentru ajutorarea sinistraţilor, inclusiv pentru înmormântări

Ponta: Vreau să facem rapid o evaluare pentru ajutorarea sinistraţilor, inclusiv pentru înmormântări

Ponta: Vreau să facem rapid o evaluare pentru ajutorarea sinistraţilor, inclusiv pentru înmormântări
de M.T.    |    13 Sep 2013   •   16:06

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Galaţi, unde mai multe comune au fost grav afectate de inundaţii, că doreşte ca până la şedinţa de Guvern să fie făcută rapid o evaluare pentru sprijinirea sinistraţilor, inclusiv a familiilor care trebuie să-şi înmormânteze rudele, informează Mediafax.

„Vreau ca până la şedinţa de Guvern de miercuri să facem o evaluare pentru acorda sprijin sinistraţilor", a spus Ponta.

Premierul a precizat că doreşte să le spună chiar astăzi oamenilor din zonele afectate că Guvernul îi va ajuta să-şi repare casele şi că această evaluare este necesară rapid.   

„Vreau să ajutăm familiile oamenilor care au murit şi să nu aşteptăm până la şedinţa de Guvern de miercuri să facem asta", a explicat Ponta.

De asemenea, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, primul ministru a spus că este mai bine să se prevină situaţiile catastrofale prin evacuarea persoanelor expuse la inundaţii.

„Mai bine să ne înjure oamenii acum că-i evacuăm decât să se întâmple alte necazuri", a afirmat premierul în cadrul şedinţei la care au mai participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica, şi ministrul Ministrul delegat pentru Ape şi Păduri Lucia Varga.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close