Antena 3 CNN Actualitate Preotul bătăuş a fost repus în funcţie. Arhiepiscopia Tomisului crede că imaginile sunt false (VIDEO)

Preotul bătăuş a fost repus în funcţie. Arhiepiscopia Tomisului crede că imaginile sunt false (VIDEO)

Preotul bătăuş a fost repus în funcţie. Arhiepiscopia Tomisului crede că imaginile sunt false (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
19 Sep 2010   •   10:52

Preotul Teotim Popa, despre care s-a spus că a lovit un enoriaş, a fost repus în funcţie. După ce au văzut înregistrarea cu un slujitor al Domnului care loveşte un bătrân, membrii Arhiepiscopiei Tomisului spun că imaginile sunt false şi nu recunosc bătăuşul .

Imaginile surprind momentul în care părintele Protosinghel Teotim Popa, stareţul mănăstirii de la Basarabi loveşte o persoană, în vecinătatea mănăstirii. După apariţia filmuleţului în presă, Arhiepiscopia Tomisului i-a interzis preotului să mai slujească. Însă, persoana agresată nu a depus plângere penală împotriva preotului Teotim Popa. Aşa că, părintele a fost repus în funcţie.

"Consistoriul monahal a stabilit că bărbatul ezită în a-l identifica pe părintele Protosinghel Teotim Popa ca fiind autorul cert al agresiunii săvârşite asupra sa, în împrejurările prezentate de materialul video incriminator, declaraţiile sale verbale fiind mai degrabă confuze şi inconsecvente", a informat Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

Pe de altă parte, stareţul Teotim Popa jură că nu el este protagonistul fimuleţului intrat în posesia jurnaliştilor de la Cancan. El consideră că înregistrarea este regizată.

Scandalul a apărut la sfârşitul lunii august, când pe internet a fost postat un filmuleţ în care stareţul Mănăstirii Basarabi apărea lovind în mod repetat, cu pumnii şi cu picioarele, un bărbat care intrase în curtea lăcaşului de cult.



Antena 3

×
Subiecte în articol: manastire pumni bătaie
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close