Antena 3 CNN Actualitate Primarul Clujului, Sorin Apostu, va ajunge în această dimineaţă la Curtea de Apel, cu propunerea de arestare preventivă

Primarul Clujului, Sorin Apostu, va ajunge în această dimineaţă la Curtea de Apel, cu propunerea de arestare preventivă

Primarul Clujului, Sorin Apostu, va ajunge în această dimineaţă la Curtea de Apel, cu propunerea de arestare preventivă
Sursa foto: Foto: presalocala.com
09 Noi 2011   •   11:14
10 Noiembrie:
Sorin Apostu, primarul Clujului a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită. Apostu va fi dus în această dimineaţă la Curtea de Apel, cu propunerea de arestare preventivă. În acest caz există mai multe persoane învinuite, printre care soţia primarului, Monica Apostu, care nu a primit ordonanţă de reţinere, dar şi avocaţii primarului.

Cronologia evenimentelor:

9 Noiembrie:

UPDATE 22:30.
Primarul oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a primit mandat de arestare pentru 24 de ore. Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene Cluj, iar joi va fi prezentat Curţii de Apel Cluj, cu propunerea de arestare.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a declarat, la ieşirea de la DNA, că primarul Sorin Apostu este acuzat de luare de mită, informează Mediafax.

Potrivit avocatului, în acest dosar a fost pusă sub învinuire şi soţia primarului, Monica Apostu.

El a spus că nu a văzut documentele din dosar, dar că anchetatorii vizează fapte care s-au petrecut în perioada 2009-2011.

La această oră, la sediul DNA Cluj mai sunt audiate şi alte persoane vizate în acest dosar de corupţie.

 


UPDATE 20:05. Primarul oraşului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ar fi primit mită în valoare de 100.000 euro, potrivit unor surse. Este vorba de bani de la firme care aveau contracte cu Primăria, respectiv o firmă de salubritate şi o firmă care urma să încheie asigurări pentru mijloacele de transport în comun.

Potrivit Mediafax, Monica Apostu, soţia primarului din Cluj-Napoca, a ieşit din sediul DNA, miercuri, în jurul orei 20.00, după aproximativ cinci ore de audieri, fără a face declaraţii jurnaliştilor, în timp ce edilul este în continuare audiat de procurorii anticorupţie.

 


UPDATE 18:05. Soţia primarului din Cluj-Napoca a fost reţinută.  Sorin Apostu este audiat la această oră la DNA. Cabinetul de avocatură al soţiei lui Apostu a fost percheziţionat.

 


Percheziţii DNA la Primăria Cluj. Procurorii au verificat biroul secretarului Primăriei. Procurorii au solicitat documente legate de licitaţiile organizate de această instituţie în ultima perioadă, informează Mediafax. Procurorii DNA au descins şi la locuinţa primarului Sorin Apostu.

Primarul Clujului a fost prezent acasă, în timpul percheziţiilor, împreună cu procurorii şi a plecat de la locuinţă împreună cu procurorii.

Antena 3 a difuzat în direct imagini de la locuinţa primarului Sorin Apostu.

Uşa cabinetului de avocatură al soţiei primarului este sigilată. Soţia lui Apostu a fost dusă la DNA pentru audieri.

Procurorii i-au solicitat secretarului Consiliului Local Cluj-Napoca, Aurora Ţãrmure, mai multe acte privind licitaţiile derulate de Primãria Cluj-Napoca.

Primăria a spus cã va da un comunicat de presã în legãturã cu acest subiect.

Tot miercurea aceasta se judecă şi recursul lui Radu Bica.

În urmă cu o săptămână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, într-un caz de corupţie legat de Cluj Arena. Politicianul, care este şi vicepreşedinte PDL Cluj, a fost prins în flagrant în timp ce primea 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri.

Alături de Bica, mai sunt vizate alte două persoane, pentru dare de mită: un avocat şi patroana firmei care urma să câştige licitaţia. Radu Bica a fost si preşedintele comisiei de licitaţie pentru construirea stadionului, care a costat 35 de milioane de euro. 
 


 





×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close