Antena 3 CNN Actualitate Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul în care este implicat şi ginerele lui Băsescu

Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul în care este implicat şi ginerele lui Băsescu

Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul în care este implicat şi ginerele lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
31 Mar 2015   •   16:23

Procurorul DIICOT Remus Tudoran Jurj este urmărit penal pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care Radu Pricop este anchetat pentru aceeaşi infracţiune.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că procurorul DIICOT, dar şi avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, sunt anchetaţi pentru complicitate la şantaj.
 
Anchetatorii mai spun că în perioada ianuarie 2015-martie 2015, Remus Tudoran Jurj, în calitate de procuror DIICOT, având în instrumentare două dosare penale care îl priveau pe acelaşi om de afaceri l-a sprijinit în mod constant pe Sergiu Lucinschi, prin dirijarea unor momente ale anchetei penale într-o manieră fie favorabilă, fie nefavorabilă omului de afaceri cercetat, în funcţie de cum decurgeau discuţiile pentru remiterea banilor.    

Astfel, în 19 februarie 2015, procurorul DIICOT Jurj Tudoran a emis, cu încălcarea dispoziţiilor legale, o ordonanţă prin care i-a permis omului de afaceri părăsirea pentru cinci zile a teritoriului României, cu destina?ia Zambia.
   
Ulterior, în 6 martie 2015, cu prilejul prelungirii măsurii controlului judiciar în cazul omului de afaceri, într-una dintre cauze, procurorul Jurj Tudoran i-a comunicat acestuia că are în lucru şi alt dosar penal şi că, dacă cele sesizate se vor confirma, va lua măsurile care se impun.
  
"Această presiune a fost pusă asupra omului de afaceri ca urmare a discuţiilor anterioare, contradictorii, dintre acesta şi inculpatul Lucinschi Sergiu, cu privire la acceptul de a-i remite banii", adaugă procurorii DNA.

În perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, ajutat de avocatul Radu Pricop şi de procurorul Remus Tudoran Jurj, a constrâns un om de afaceri să îi dea patru milioane de euro, pentru a-şi retrage o plângere formulată la DIICOT, care face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

În acest dosar, Sergiu Lucinschi a fost reţinut pentru că ar fi constrâns un om de afaceri să-i dea patru milioane de euro. În acelaşi dosar a fost reţinut şi Constantin Comăneanu, ofiţer de poliţie la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), acesta fiind acuzat de luare de mită.


×
Subiecte în articol: Sergiu Lucinschi Radu Pricop
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close