Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor: Ceea ce s-a întâmplat la BRD rezultă în urma unui control intern

Radu Tudor: Ceea ce s-a întâmplat la BRD rezultă în urma unui control intern

Radu Tudor: Ceea ce s-a întâmplat la BRD rezultă în urma unui control intern
de S.T.    |    19 Mai 2015   •   23:00

BRD, banca implicată în scandalul creditelor luate de milionari, salută progresele făcute de ancheta DIICOT în privinţa fraudelor.

Jurnalistul Radu Tudor susţine că "ceea ce s-a întâmplat la BRD rezultă în urma unui control intern".

"Există o divizie faimoasă la Paris de control asupra sucursalelor Societe Generale, a venit şi a făcut aici control. Există şi o direcţie antifraudă importantă în interiorul BRD cu persoane calificate din sistemul combaterii criminalităţii economico-financiare şi oamenii aceştia au descoperit aceste reţele. Există un raport intern absolut exploziv redactat chiar de BRD cu divizia centrală de la Paris şi cu direcţia antifraudă de aici de la Bucureşti. Numele şi schemele sunt absolut spectaculoase din toate punctele de vedere", a declarat Radu Tudor, marţi, la Antena 3.

"Sorin Popa, vicepreşedinte executiv al BRD Societe Generale în România, apare în denunţuri ca intervenind pentru figurile centrale, pentru Elena Udrea, pentru Adrian Sîrbu, pentru Remus Truică (...). Mi se pare suspect ca o persoană centrală implicată în influenţarea acordării de zeci de milioane de euro pe criterii suspecte este promovată în centrala de la Paris şi nu este deranjată atâţia ani de zile. El (Sorin Popa-n.red.) este cheia relaţionării cu Adrian Videanu şi cu Bebe Ionescu", a mai spus jurnalistul.

Cea mai mare mafie bancară din ultimii 10 ani: Zeci de milioane de euro la Udrea, Truică şi Adrian Sârbu

Numele lui Bebe Ionescu apare în dosarul bancherilor. Pe scurt, el făcea intrarea unor afacerişti în banca BRD şi aceştia luau credite pe care, ulterior, nu le mai returnau. A scăpat de urmărirea penală, cu toate că toţi şefii de la bancă spuneau că, cel puţin în cazul controversatului Vasile Crestin, solicitarea de acordare a creditului a venit chiar din partea cuscrului lui Traian Băsescu.

Potrivit procurorilor, membrii grupului infracţional ar fi fost sprijiniţi de directori ai unităţii bancare, prejudiciul fiind de 85 de milioane de euro. Astfel, Bebe Ionescu s-a întâlnit de mai multe ori cu Sorin Popa, vicepreşedinte BRD. La una dintre întâlniri a participat chiar şi Adriean Videanu.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea"

×
Subiecte în articol: radu tudor BRD frauda bancara
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close