Antena 3 CNN Actualitate Români buni europeni. Florin Talpeş, omul de afaceri român care a cucerit pieţele internaţionale

Români buni europeni. Florin Talpeş, omul de afaceri român care a cucerit pieţele internaţionale

Români buni europeni. Florin Talpeş, omul de afaceri român care a cucerit pieţele internaţionale
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Noi 2013   •   10:39

Antreprenor şi dansator de top. Este pe scurt portretul lui Florin Talpeş, omul de afaceri care a cucerit pieţele internaţionale dar şi juriile concursurilor de dans. El spune că pasiunea sa îl ajută să echilibreze viaţa personală cu activitatea din cadrul firmei.

Florin Talpeş execută impecabil, alături de soţia sa, cele mai dificile mişcări de vals şi dans clasic. Echipa din ring este la fel de unită şi în afaceri.

"Niciodată nu am fost singur. La început am fost împreună cu soţia mea. La noi parteneriatul este în orice intreprindem 50-50. Deci orice facem suntem parteneri. Ori soţia mea conduce ceva si eu sunt super acţionar, ori eu conduc ceva şi ea este super actionară. Acesta este un principiu de bază. Niciodată nu am fost singur", declară omul de afaceri.

Parteneriatul celor doi soţi a fost cu atât mai important în perioada tulbure a anilor `90. Atunci Florin Talpeş s-a transformat din simplu informatician în poliţist cibernetic. Nu dintr-o pasiune de justiţiar inspirată din serialul  "Lege şi Ordine", ci din pură întâmplare.

Antivirusul "made in România" păzeşte acum milioane de calculatoare din întreaga lume. Mai nou, protejează nenumărate telefoane inteligente şi tablete. O astfel de performanţă este cu atât mai importantă dacă avem în vedere că firma a păstrat activitatea de cercetare - dezvoltare în România. Aşa a beneficiat de faima inginerilor români, pe baza căreia s-au încheiat primele contracte.

Florin Talpeş a deschis drumul pentru mulţi ingineri români care acum nu se mai mulţumesc să fie doar angajaţi, chiar dacă foarte bine plătiţi.

Fiind unul dintre pionierii industriei software din Romania, Florin Talpeş a fondat Asociaţia Naţională a Industriei de Servicii Software. Aceasta a fost motorul de bază al dezvoltării strategiei naţionale de servicii software în România.


×
Subiecte în articol: Romani buni europeni
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close